Uzlabos televīzijas kanālu uztveramību visā valstī

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LVRTC

TV programmu

Lai netraucētu televīzijas skatīšanos, plānotie darbi minētajos datumos notiks naktī no plkst. 1 līdz 5. Tā kā Latvijas kanāli tiks «pārcelti» uz zemākām frekvencēm, «Virszemes televīzijas» skatītājiem no 20. līdz 22.aprīlim būs jāveic kanālu automātiskā meklēšana, un dekoders pats atkal atradīs TV kanālus.

TV programmu

Pēc kanālu pārkārtošanas frekvencēs televizora ekrānā var parādīties dažādi uzraksti – vājš signāls, nav programmu, digitālās plūsmas atjaunošana. Var arī neparādīties nekāds uzraksts, bet ekrānā būs melna bilde.

«Jebkurā gadījumā – aicinu cilvēkus nesatraukties, bet brīdī, kad pazūd kanāli, vienkārši veikt automātisko kanālu meklēšanu,» uzsver Rutks.

www.lattelecom.lv

Ja neizdodas kanālu pārskenēšanu veikt pašu spēkiem, iedzīvotāji aicināti zvanīt uz klientu servisa tālruni 177, un operatori palīdzēs soli pa solim to veikt.

Šīs izmaiņas neattiecas uz maksas televīzijas skatītājiem, kuri šobrīd lieto kabeļtelevīzijas, satelīttelevīzijas un Interaktīvās televīzijas pakalpojumus, kā arī uz tiem iedzīvotājiem, kuri vēl skatās analogo televīziju.

TV programmu

Kā zināms, analogo apraidi pilnībā jau pametuši kanāli LTV7 un TV5, bet Rīgas apraides reģionā (70-90 kilometru rādiusā ap Zaķusalas torni) analogais signāls atslēgts arī LNT un LTV1.

«Lattelecom» komercdirektore Kerli Gabriloviča norāda, ka šo pārmaiņu rezultātā skatītāji vēl labāk varēs uztvert Latvijas kanālus, jo tie būs izvietoti zemākajās radiofrekvencēs. Savukārt maksas kanāliem būs plašāks pārklājums, līdz ar to tie būs pieejami vēl lielākam iedzīvotājiem lokam.

Pēc radiofrekvenču kanālu maiņas «Virszemes televīzijas» bezmaksas programmas varēs labi uztvert arī ar tādām antenām, kuras nedarbojas visā decimetru viļņu diapazonā, proti, uztver tikai zemākos kanālus, Tā, piemēram, Liepājas apraides zonā pašreizējā 61. kanāla vietā bezmaksas programmas turpmāk pārraidīs 21. frekvenču kanālā, savukārt Viesītes apraides zonā 60. kanāla vietā tiks izmantots 38. TV frekvenču kanāls.

Tas nozīmē – ja kādam bija grūtības uztvert «Virszemes televīzijas» bezmaksas programmas tieši ierobežota spektra decimetru antenas dēļ (jo analogajā apraidē parasti tika pielietoti zemāku frekvenču kanāli), tagad šai problēmai vajadzētu būt atrisinātai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu