Aptauja: internets cilvēkus padarīs gudrākus

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

ASV publiskota iedzīvotāju aptauja, kurā cilvēki pauduši pārliecību, ka interneta izmantošana nākamajos desmit gados cilvēkus padarīs gudrākus, vēsta aģentūra «Reuters».

Liela daļa aptaujāto respondentu arī atzinuši, ka internets uzlabos viņu lasīt un rakstīt prasmes. Kāds cits aptaujas dalībnieks ir pārliecināts, ka interneta izmantošana vairo cilvēka inteliģenci.

Tikmēr 21% ir pārliecināts, ka interneta lietošanai būs pilnīgi pretējs efekts un tas pat var samazināt intelekta koeficientu tiem, kuri internetu ikdienā izmanto ļoti daudz.

42% aptaujas dalībnieku pauduši pārliecību, ka anonīmās tiešsaistes aktivitātes līdz 2020. gadam būs krasi samazinātas, pateicoties drošības un identifikācijas sistēmām. Savukārt 55% uzskata, ka arī pēc desmit gadiem internetā būs diezgan viegli izvērst dažādas aktivitātes, paliekot anonīmam.

Aptaujā piedalījušies kopumā 895 cilvēki – zinātnieki, uzņēmēji, konsultanti, rakstnieki un tehnoloģiju nozares pārstāvji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu