«Apple» cīnās pret smēķēšanu, atsakoties remontēt smēķētāju datorus

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Scanpix»/AP

Pirmoreiz datorindustrijas servisa centru vēsturē viens no pasaules lielākajiem datoru ražotājiem «Apple» atteicis klientu tehnikas remontu tikai tāpēc, ka datori lietoti piesmēķētā telpā, vēsta izdevums «Consumerist».

Pirmais ar šo nestandarta problēmu saskārās kāds Aijovas štata iedzīvotājs. Pēc diagnostikas viņam tika atteikts remonts, jo, pēc speciālista sacītā, telpā, kur tika izmantots dators, bieži smēķēja un servisa centra darbinieki nevar pakļaut apdraudējumam savu veselību, remontējot datoru, kura komponenti ir klāti ar nikotīna kvēpiem.

Cietušais uzrakstīja sūdzību kompānijas vadībai, tomēr viņa vēstule palika bez atbildes. Beigās klēpjdatora, kura garantija bija spēkā vēl vairāk nekā gadu, īpašnieks pats novērsa problēmas, izpūšot datora iekšpusi ar saspiesta gaisa balonu.

Otra cietusī sieviete, vārdā Ruta, no cīņas pret smēķēšanu ieguva vairāk: viņas datoru tāpat nesāka remontēt, tomēr sieviete saņēma pamatotāku atteikumu. Tajā bija teikts, ka «iMac» iekšējās detaļas ir klātas ar nikotīna kvēpiem un šādas tehnikas remonts ir bīstams. Tā kā garantija šajā gadījumā ir nederīga, viņa var labot savu PC jebkurā citā datoru remontdarbnīcā.

Neatrodot «Apple» sniegtajā garantijā jebkādas atsauces uz nikotīnu vai smēķēšanu, «iMac» īpašniece vērsās Stīva Džobsa birojā, kur viņai arī atteica remontu, šoreiz atsaucoties uz veselībai bīstamo vielu sarakstu, kuru izveidojusi ASV Darba aizsardzības pārvalde (OSHA).

«OSHA tāpat dēvē par «bīstamu» kalcija karbonātu (kalcija biopiedevu sastāvdaļa), izopropila spirtu un ūdeņraža pārskābi (tiek izmantoti brūču dezinficēšanai), hloru (kurš dezinficē ūdeni), saharozi (ir pievienota pārtikas produktiem) un talku («bērnu pulveri»), un tā tālāk…» šajā sakarā paziņojusi aizvainotā Ruta.

Vienlaikus, kā atgādina interneta mediji, arī pašus «makus» var pakļaut tādiem pašiem aizliegumiem kā smēķētājus. Piemēram, «makbuku» izgaismošanai izmantotais gallija arsenīds iekļauts ASV Kalifornijas štata bīstamo vielu, kuras izraisa vēzi, sarakstā. Eiropas pētnieki savukārt secinājuši, ka darba laikā «Macbook Pro» klēpjdatori izdala toksiskos benzola tvaikus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu