Katrs desmitais britu bērns domā, ka šokolādes tāfelītes aug kokos

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Allio, CC BY-ND 2.0

Jauna aptauja atklājusi pārsteidzošus faktus – katrs piektais Lielbritānijas bērns nezina, ka olas ir dzīvnieku izcelsmes produkts, savukārt katrs desmitais britu bērns domā, ka šokolādes tāfelītes aug kokos.

Kā vēsta ārvalstu mēdiji, jaunajā pētījumā noskaidrots, ka 20 procenti no aptaujātajiem bērniem un jauniešiem nespēja paskaidrot, kas ir avene, kaut arī katrs ceturtais to bija pēdējās nedēļas laikā ēdis. Gandrīz trešā daļa aptaujas dalībnieku nezināja, kāda ir atšķirība starp mango un ābolu.

Lielbritānijas pētnieki kopumā aptaujāja 1000 bērnus vecumā no 4 līdz 12 gadiem un secināja, ka bērnu zināšanas par ēdiena izcelsmi nesniedzas tālāk par lielveikala plauktiem.

Aptaujas dalībniekiem vislielākās grūtības bija aprakstīt un paskaidrot to augļu izcelsmi, kas pirms pārdošanas tiek īpaši sagatavoti, piemēram, sagriezti vai citādāk apstrādāti. Savukārt visvieglāk bērni identificēja tos augļus, kas saistās ar tā saucamajām virtuālajām emocijzīmēm jeb «emoji».

Pētījums arī atklāja, ka bērni, kas dzīvo pilsētās, pārtikā izvēlas daudz eksotiskākus augļus, nekā tie, kas dzīvo provincēs. Katrs trešais bērns, kas regulāri uzturā lieto tropiskos augļus, piemēram, ananāsus, dzīvo Londonā. Savukārt tie bērni, kas dzīvo provincēs, bija zinošāki par dažādu produktu izcelsmi, piemēram, olām un pienu.

«Svaigi vietējie produkti ir ļoti svarīgi bērna fiziskajai veselībai un imūnsistēmai, tāpēc eksotisko pārtikas produktu patērēšana, kas mūsdienās krietni pieaugusi, var negatīvi ietekmēt bērnu veselību,» komentēja pētnieks Daniels O Šognesijs.

Arī aptauja, kas tika veikta jūnijā, atklāja, ka daudziem Lielbritānijas bērniem ir ārkārtīgi vājas zināšanas par dažādu produktu izcelsmi, piemēram, 13 procenti no 1120 aptaujātajiem bērniem bija pārliecināti, ka makaroni nāk no dzīvniekiem. Savukārt 18 procenti uzskatīja, ka zivju pirkstiņi ir gatavoti no vistas gaļas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu