Pētījums: Dūšīgi cilvēki ir laimīgāki nekā kārnie

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: International Journal of Epidemiology

Jaunā pētījumā pierādīts: lai arī cilvēki ar lieko svaru sevi pakļauj lielākam sirdskaišu, diabēta un citu slimību riskam, tomēr viņi lielākoties ir laimīgāki nekā cilvēki ar normālu svaru.

Pētījumu, kas publicēts zinātniskajā žurnālā «International Journal of Epidemiology», veikusi starptautiska zinātnieku grupa Bristoles universitātes vadībā.

Pētījums

Zinātnieki, izpētot īpašu datubāzi, kurā iekļauti 500 tūkstošu Lielbritānijas sieviešu un vīriešu ģenētiskie dati, secināja, ka cilvēku veselības stāvoklis ir saistīts ar ķermeņa masas un svara attiecības indeksu. Tas nav nekāds jaunums, tomēr šīs analīzes laikā izrādījās, ka cilvēki ar lieko svaru ir daudz mierīgāki un nosvērtāki nekā cilvēki ar mazāku ķermeņa masas un svara indeksu.

«Pētījuma dalībnieki, kuriem ģenētiski ir nosliece uz aptaukošanos, daudz retāk sevi uzskata par nervoziem cilvēkiem,» rakstīts pētījumā.

«Mēs zinām, ka ēšanas traucējumi var pamatīgi ietekmēt cilvēka emocionālo stāvokli, tāpēc šā pētījuma secinājumi mani īpaši nepārsteidz. Tas ir ļoti interesants pētījums,» atzina ēšanas traucējumu eksperte Daša Nikolsa (Dasha Nicholls).

Foto: International Journal of Epidemiology
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu