«Islāma valsts» atbalstītājs aicinājis uzbrukt četrgadīgajam princim Džordžam

TVNET/SKY
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: POOL / REUTERS

Teroristu organizācijas «Islāma valsts» atbalstītājs Husnains Rašids ceturtdien Vūličas tiesā Londonā atzinis, ka aicinājis savus domubiedrus uzbrukt Kembridžas hercogu Viljama un Keitas četrgadīgajam dēlam Džordžam, ziņo raidorganizācija SKY.

32 gadus vecais Rašids, kurš dzīvo Lankašīrā, līdz šim savu vainu noliedza. Taču ceturtdien viņš negaidīti atzinās vairākos ar terorismu saistītos noziegumos.

Rašids ar aplikācijas «Telegram» starpniecību 13.oktobrī aicināja citus «Islāma valsts» atbalstītājus uzbrukt četrus gadus vecajam princim, kurš ir trešais rindā uz troni.

Viņš publicēja Džordža apmeklētās skoliņas adresi Londonas dienvidrietumos. Domubiedru sarunu grupā viņš ievietoja skolas fotogrāfiju, kurai bija piezīmēti divu džihādistu silueti. «Pat karalisko ģimeni neatstāsim mierā. Skola sāksies ātrāk,» viņš rakstīja.

Rašids internetā publiskojis vairāk nekā 300 000 «Islāma valsts» propagandas ziņojumus, norāda «The Guardian».

Viņu aizturēja pērnā gada novembrī. Policija norāda, ka Rašids mudināja pastrādāt vēl citus uzbrukumus Lielbritānijas futbola stadioniem, 2017.gada parlamenta vēlēšanām, Vimbldonai un citiem pasākumiem, kas uzbrukuma gadījumā gūtu plašu rezonansi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu