Francija izmeklē cementa uzņēmuma «Lafarge» darījumus ar «Islāma valsti»

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Francijas prokuratūra sākusi izmeklēšanu saistībā ar Francijas cementa ražotāja «Lafarge» iespējamajiem darījumiem ar džihādistu grupējumu «Islāma valsts», lai tādējādi aizsargātu savas biznesa intereses Sīrijā, vēsta Lielbritānijas medijs «The Independent».

Izmeklēšana oficiāli tiek veikta pret Francijas un Šveices cementa gigantu «LafargeHolcim», tomēr apsūdzības saistītas ar notikumiem pirms «Lafarge» un «Holcim» apvienošanās, kas notika 2015.gadā.

Izmeklēšana saistīta ar apsūdzībām, ka «Lafarge» periodā no 2011. līdz 2014. gadam Sīrijā maksājusi kukuļus dažādiem kaujinieku grupējumiem, tostarp «Islāma valstij», lai nodrošinātu, ka turpina darboties «Lafarge» Sīrijā piederoša cementa rūpnīca, neskatoties uz postošo pilsoņu karu valstī.

Cementa rūpnīcu Džalabijā, kas atrodas 150 km uz ziemeļaustrumiem no Sīrijas pilsētas Alepo, «Lafarge» Sīrijas struktūrvienība iegādājās 2007.gadā.

Darbību rūpnīca sāka 2011.gadā un turpināja aptuveni divus gadus, neskatoties uz nestabilitāti Sīrijā, kur kopš 2011.gada norisinās pilsoņu karš.

Ražošana rūpnīcā turpinājās līdz 2013.gadam, neraugoties uz reģiona nestabilitāti kopš 2011.gada notiekošā pilsoņkara dēļ.

«LafargeHolcim» pārstāvji apstiprina, ka saistībā ar uzņēmuma aktivitātēm Sīrijā Francijas tiesībsargājošās institūcijas sākušas izmeklēšanu.

Tajā pašā laikā «LafargeHolcim» uzsver, ka iespējamajās nelikumībās iesaistītie darbinieki uzņēmumā vairs nestrādā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu