Filipīnās himnas dziedāšanas laikā nošauj pilsētas mēru (1)

TVNET/CNN
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Filipīnās pirmdienas rītā snaiperis nošāvis Tanauanas pilsētas mēru Antonio Halili, kurš tobrīd piedalījās ceremonijā ar himnas dziedāšanu. Uzbrukuma brīdi nofilmējis aculiecinieks, kurš vēlējās uzņemt ceremoniju, vēsta raidorganizācija CNN.

Lode trāpīja Halili krūtīs. Video uzbrukuma upuris nav redzams, jo filmētājs pievērsās citai himnas dziedātāju grupai.

Pēc šāviena cilvēki panikā metās bēgt. Mēra miesassargi raidīja atbildes šāvienus.

Halili slimnīcā tika pasludināts par mirušu.

Halili bija iemantojis strīdīgu slavu, jo mēdza publiskos gājienos «izstaidzināt» par narkotiku lietošanu vai tirgošanu aizturētos cilvēkus. Kaut arī viņi nodarījumos bija atzinušies, apsūdzības oficiāli nebija izvirzītas, norāda CNN.

Ierēdnis Gerijs Laresma, kurš uzņēma video, sacīja, ka Halili esot saņēmis nāves draudus saistībā ar viņa bardzību pret noziedzību.

Filipīnu prezidents Rodrigo Duterte piekopj «nekādas tolerances» narkotiku apkarošanas politiku, kuras rezultātā policija un vietējie aktīvisti nogalinājuši tūkstošiem aizdomās par narkotiku tirgošanu un lietošanu turētus cilvēkus bez tiesas sprieduma.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu