«Luminor Bank» peļņa pirmajā ceturksnī - € 6,16 miljoni

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

«Luminor Bank», kas tika izveidota pērn rudenī apvienojot «DNB Banku» un «Nordea Bank» Latvijas filiāli, šogad pirmajā ceturksnī strādājusi ar peļņu 6,16 miljonu eiro apmērā, bet bankas grupas peļņa Latvijā bija 8,966 miljoni eiro, liecina bankas publiskotā informācija.

Bankas aktīvi 2018.gada marta beigās bija 4,605 miljardu eiro apmērā, kas ir par 3% jeb 140,393 miljoniem eiro mazāk nekā 2017.gada beigās, kad «Luminor Bank» aktīvi bija 4,745 miljardi eiro.

«Luminor Bank» finanšu pārskata vadības ziņojumā teikts, ka kopējais klientiem izsniegto kredītu apmērs 2018.gada 31.martā sasniedza 3,4 miljardus eiro, tostarp korporatīvajiem klientiem izsniegto aizdevumu apmērs veidoja 46%, bet privātpersonām - 54%. Savukārt kopējais klientu noguldījumu apmērs marta beigās bankā bija 2,45 miljardi eiro, tostarp korporatīvo klientu noguldījumu īpatsvars bija 54%, bet mājsaimniecību - 46%.

Bankas vadība norāda, ka 2018.gada pirmajā ceturksnī aizdevumu un noguldījumu attiecība samazinājās līdz 136%, taču bankas mērķis ir samazināt šo attiecību, palielinot noguldījumu apmēru un mājsaimniecību noguldījumu daļu.

Savukārt «Luminor Bank» kapitāls un rezerves šogad marta beigās bija 508,534 miljonu eiro apmērā, kas ir kritums par 1,5% salīdzinājumā ar 2017.gada beigām.

Tāpat finanšu pārskata vadības ziņojumā minēts, ka «Luminor Bank» ir pārskatījusi atbilstības un nelikumīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas politiku, kas ietver regulāru darbu ar vietējiem un starptautiskiem regulatoriem un uzraugošajām iestādēm. 2018.gada februārī Latvijas Finanšu un kapitāla tirgus komisija identificēja «Luminor Bank» kā vienu no sistēmiski nozīmīgajām bankām, kas tādējādi paredz, ka bankai jānodrošina atbilstība augstākām kapitāla rezervju prasībām un visaugstākajiem korporatīvās vadības standartiem. Saistībā ar šo klasifikāciju Eiropas Centrālā banka kļuvusi par «Luminor Bank» uzraugošo iestādi kopš 2018.gada 10.februāra.

«Šo gadu sākām, turpinot darbu pie klientu attiecību nostiprināšanas un uzlabojumiem klientu servisā, apvienošanās integrācijas projektu un pakalpojumu un digitālo risinājumu ieviešanas,» aģentūrai LETA atzina «Luminor Bank» valdes priekšsēdētāja Kerli Gabrilovica, piebilstot, ka banka ir izveidojusi jaunus klientu apkalpošanas modeļus visiem segmentiem un pakāpeniski sāk tos ieviest.

Viņa arī informēja, ka pēdējo mēnešu laikā banka ir stiprinājusi pozīcijas tirgū, sasniedzot apmēram 25% tirgus daļu kreditēšanā, kā arī apmēram 15% noguldījumos.

Savukārt «Luminor» grupas vadītājs Erki Rāzuke (Erkki Raasuke) atzīmēja, pirmie divi ceturkšņi bankai ir bijuši dinamiski. «Mēs apvienojam sešas organizācijas trijās valstīs, izpildot stingras regulatoru prasības un veidojot pamatu nākotnes izaugsmei. Taču galvenokārt mēs turpinām apkalpot savu lielo klientu loku, nodrošinot nepārtrauktu ikdienas finanšu darījumu izpildi aizvien augstākā kvalitātē. Ņemot vērā ar apvienošanos saistītos izaicinājumus, manuprāt, esam paveikuši savu darbu labi,» viņš teica.

Rāzuke arī norādīja, ka bankas mērķis ir kļūt par mūsdienīgu finanšu pakalpojumu sniedzēju vietējiem uzņēmumiem un finansiāli aktīviem cilvēkiem. «Mēs veidojam jauno organizāciju uz jau esošiem spēcīgiem pamatiem, taču vienlaikus labi apzināmies uzdevuma vērienīgumu un mūsu pieticīgo starta pozīciju daudzās jomās. Esam apņēmības pilni investēt konkurētspējīgu produktu un piedāvājumu atjaunošanā, modernos digitālos kanālos un klientu servisa uzlabojumos. «Luminor» ir visas iespējas kļūt par aizraujošāko pārmaiņu nesēju visā Baltijas finanšu pakalpojumu tirgū,» viņš sacīja.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka 2017.gada oktobra sākumā Baltijas valstīs darbu sāka «Nordea Bank» un DNB apvienotā banka «Luminor Bank». Latvijā apvienošanās procesā «Nordea Bank» Latvijas filiāle nodeva aktīvus «DNB Bankai», kura mainīja nosaukumu pret «Luminor Bank».

Šogad marta beigās tika parakstīts Latvijā, Lietuvā un Igaunijā strādājošo «Luminor Bank» apvienošanas līgums. Pārrobežu apvienošanās paredz, ka Latvijā un Lietuvā strādājošās «Luminor Bank» pievienos Igaunijas «Luminor Bank». Pēc apvienošanās Igaunijas «Luminor Bank» darbosies Latvijā un Lietuvā ar filiāļu starpniecību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu