Pārsteidzoši veidi, kā ieviest dabu mājoklī

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Unsplash

Daba, mežs, augi un ziedi ir kā daļa no mums - cilvēkiem dabas tuvuma, ainavas un smaržas rada neaizmirstamas sajūtas un komfortu, tāpēc arī mājoklī ir svarīgi ieviest vismaz daļiņu no dabas. Viens no veidiem ir puķupodu izvietošana visos mājas stūros, taču pastāv vēl veidi, kā sajust augus un dabas tuvumu savā mājoklī.

 
Foto: Unsplash

Augu siena

Apsver domu izveidot augu sienu mājokļa centrālajā daļā - izveido gleznai līdzīgu rāmi augiem un tajā sastādi sūnas vai kādus citus augus, kas ir spējīgi augt vertikālā pozīcijā.

 
Foto: Unsplash

Mājokļa interjerā iekļauj augus, kas attīra gaisu

Augi darbojas kā sūkļi, kas uzsūc cilvēkiem un mājdzīvniekiem kaitīgas ķimikālijas, kas atrodas krāsās, tekstila izstrādājumos, cigaretēs un trīšanas līdzekļos. Visefektīvākie augi-gaisa attīrītāji ir spatifīlas, zelta scindapsis, parastā efeja, krizantēmas, gerberas, sansevērija, bambusu palmas, rododendri, dracēnas un pušķu hlorofīts.

 
Foto: Unsplash

Izkārto zaļumus neierastās vietās

Mēģini iziet no komforta zonas un noliec augus tādās vietās, par kurām neviens pat neaizdomātos. Šogad īpašu popularitāti ir guvuši dabisku sūnu dušas paklājiņi. Skan šokējoši, taču šādi neierasti sīkumi liks sajust dabas pieskārienus ik dienas. Starp citu - sūnas uz dušas paklājiņa dzīvos no ūdens, kas notek no kājām pēc dušas.

 
Foto: Unsplash

Piekarini augu fotogrāfijas pie sienas

Ja ikdienā pavadi laiku birojā, kurā nav un nebūs neviena puķupoda, piekarini pie sienas vai uzliec uz galda ierāmētus attēlus vai zīmējumus ar augiem. Sajust dabas mājīgumu palīdzēs telefona vai datora ekrānsaudzētājs ar ziedu vai koku fotogrāfijām.

 
Foto: Unsplash

Piepildi māju ar meža aromātu

Aromātiskie kociņi ir lielisks veids, kā piepildīt mājokli ar dabas smaržām. Meklē veikalos kociņus ar balto ciprešu, Hinoki pacipreses lapu, rozmarīna, ciedru, eikaliptu, priežu skuju smaržām. Lieliski noderēs arī ēteriskās eļļas ar meža koku aromātiem, kuras vari pievienot vannai un izjust īstas spa kūrorta cienīgas sajūtas.

 
Foto: Unsplash

Ēd zaļumus

Audzēt zaļumus un piepildīt ar tiem mājokli ir veselīgi ne tikai fiziski, bet arī mentāli - atrašanās telpaugu ieskautā vietā samazina asinsspiedienu, samazina stresu, uzlabo koncentrēšanās spēju, atmiņu un samazina depresijas izpausmes. Arī svaigu zaļumu lietošana uzturā ir visādā ziņā veselīga, tāpēc, arī lai justos tuvāk dabai, centies ikdienā patērēt svaigus dārzeņus, augļus un garšaugus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu