Rīgā sākti € 100 miljonus vērtā daudzfunkcionālā centra «Akropole» būvdarbi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Sākti daudzfunkcionālā tirdzniecības centra «Akropole» Maskavas ielā 257, Rīgā būvdarbi. Projekta ģenerāluzņēmējs ir būvniecības uzņēmums SIA «Merks» un darbus pilnā apmērā ir plānots pabeigt 2019.gada janvārī, aģentūru LETA informēja daudzfunkcionālā tirdzniecības centra «Akropole» komunikācijas konsultants Ralfs Vīlands.

Kopējā «Akropoles» platība būs apmēram 98 000 kvadrātmetru, no kuriem aptuveni 9000 kvadrātmetru aizņems augstas klases biroju telpas. «Akropole» būvniecībā tiks investēti 100,2 miljoni eiro.

Daudzfunkcionālajā tirdzniecības centrā «Akropole» tiks apvienoti populārākie pasaules un Latvijas zīmoli, kā arī tiks piedāvātas plašas izklaides iespējas - centrā atradīsies slidotava, kinoteātru komplekss, boulinga zāle, dažādi restorāni un plaša bērnu izklaides zona.

Pēc nesen īstenotā starptautiskā būvniecības konkursa kā ģenerāluzņēmējs projekta īstenošanai izvēlēts būvniecības uzņēmums «Merks». «Latvijas būvniecības nozarē šādi lielizmēra projekti var tikt uzskatīti par unikāliem un ne tik bieži sastopamiem,» sacīja «Merks» valdes priekšsēdētājs Oskars Ozoliņš. Kā partneri ģenerāluzņēmējs ir piesaistījis Lietuvas uzņēmumu «Mitnija», kurš iepriekš ir veicis «Akropolis» tirdzniecības centru būvdarbus Viļņā, Kauņā un Klaipēdā.

«Akropole» ēkas tehnisko projektu ir izstrādājis arhitektu birojs «Sarma & Norde arhitekti», savukārt projekta tehnisko uzraudzību nodrošina uzņēmums SIA «Būvuzraugi LV».

No 2016.gada novembra līdz šī gada martam tika īstenoti būvniecības sagatavošanas darbi, kas ietvēra pāļu dzīšanas darbus. Šajā laikā iedzīts 2851 pālis un šos darbus īstenoja būvniecības uzņēmums «Skonto būve».

«Akropolis Group» ir uzņēmumu grupa, kas pārvalda nekustamā īpašuma attīstītāju un tirdzniecības centru nomas un apsaimniekošanas uzņēmumus Lietuvā, Latvijā, Igaunijā un Bulgārijā. Patlaban «Akropolis Group» pārvaldībā ir «Akropoles» iepirkšanās un izklaides centri Viļņā, Klaipēdā un Šauļos. Uzņēmums ir būvējis un attīstījis arī tirdzniecības centru «Akropolis» Kauņā, kuru 2008.gadā iegādājās Vācijas fonds.

Uzņēmumam pieder arī SIA «Delano», kas pārvalda «CanCan Pizza» restorānu ķēdi, «Delano» pašapkalpošanās restorānus, «Caif Café» kafejnīcas un «Apollo» boulinga centru ķēdi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu