ES samitā vienojas pagarināt sankcijas Krievijai par iebrukumu Ukrainā (3)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Eiropas Savienības (ES) valstu un valdību vadītāji piektdien samitā Briselē vienojušies vēl par sešiem mēnešiem pagarināt sankcijas Krievijai, kas tai noteiktas, lai sodītu par agresiju Ukrainā. Līdz ar to sankcijas tiks pagarinātas līdz nākamā gada sākumam.

28 ES valstu līderiem šajā jautājumā bija «ļoti īsa diskusija»,

ziņu aģentūrai AFP teica ES amatpersona, kas vēlējās palikt anonīma.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas okupāciju un Austrumukrainas destabilizāciju, ES, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Jau ziņots, ka ceturtdien un piektdien Briselē notiek ES samits, kurā Latviju pārstāv Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu