Ķīnā pilotu daļēji izrauj no lidmašīnas, kad gaisā izkrīt kabīnes logs

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pirmdien Ķīnas aviokompānijas «Sichuan Airlines» reisā uz Lhasu kapteinim nācās veikt ārkārtas nolaišanos, kad pilota kabīnē izkrita aizsargstikls, daļēji izraujot no lidaparāta lidmašīnas otro pilotu, vēsta aģentūra «Reuters».

Kapteinis Liu Čuaņdzjaņs stāsta, ka lidmašīna esot atradusies 9750 metru augstumā, kad pilota kabīnē bijis dzirdams ļoti skaļš troksnis. Kabīnē strauji samazinājās spiediens un temperatūra, un kapteinis pamanīja, ka izkritis aizsargstikls.

«Nebija nekādu brīdinošu pazīmju,» viņš stāsta intervijā «Chengdu Economic Daily».

«Nākamais, ko redzēju, - otrais pilots bija pa pusei izrauts pa logu.»
Foto: Reuters/Scanpix

«Viss, kas atradās pilota kabīnē, lidoja gaisā. Vairums aprīkojuma nedarbojās, un es nedzirdēju radio. Lidmašīna tik stipri kratījās, ka nevarēju nolasīt mērījumus,» viņš sacīja.

Otrais pilots bija piesprādzējies, un viņu izdevās pilnībā ievilkt atpakaļ lidmašīnā. Viņš tika sveikā cauri ar viegliem savainojumiem. Ķīnas Civilās aviācijas administrācija apstiprināja, ka nolaišanās laikā esot savainojies vēl viens apkalpes loceklis. Taču neviens no 119 pasažieriem necieta.

Par notikušo sākta izmeklēšana.

«Airbus A319» lidmašīna pirmdienas rītā pacēlās no Čuncjinas provinces Ķīnas centrālajā daļā un bija ceļā uz Tibetas galvaspilsētu Lhasu. Avārijas nosēšanās tika veikta Čendu, Ķīnas dienvidrietumos.

«Apkalpe mums pasniedza brokastis, kad lidmašīna sāka kratīties,» vēlāk stāstīja viens no pasažieriem. «Mēs nezinājām, kas notiek, un kritām panikā. Tad nokrita skābekļa maskas. Dažas sekundes šķita, ka krītam, bet pēc tam lidmašīna atkal nostabilizējās. Es joprojām esmu satraucies. Vairs neuzdrošināšos lidot. Bet priecājos, ka tiku sveikā cauri.»

Pilota kabīnē parasti ir seši logi. Gadījumi, kad pilota kabīnes aizsargstikls saplaisā, saduroties ar putnu vai zibens spēriena rezultātā, nav retums. Taču ļoti reti izkrīt vesels logs.

Kā ziņots, aprīlī ASV aviosabiedrības «Southwest Airlines» lidmašīnai reisa laikā nokritis dzinēja fragments izsita logu salonā. Pie tā sēdošā pasažiere tika daļēji izvilkta laukā un vēlāk no gūtajiem savainojumiem mira.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu