ASV evaņģēlists lūdz sekotājus nopirkt viņam lidmašīnu par $54 miljoniem

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX

ASV televīzijas evaņģēlists Džese Duplantiss saviem sekotājiem paziņojis, ka Dievs viņam licis nopirkt privāto lidmašīnu «Falcoln 7X» par 54 miljoniem dolāru, tāpēc viņam nepieciešami sekotāju ziedojumi. Sludinātājam no Luiziānas štata jau šobrīd pieder trīs privātās lidmašīnas, vēsta Lielbritānijas raidsabiedrība BBC.

68 gadus vecais sludinātājs savā interneta vietnē norāda, ka sākotnēji viņš esot šaubījies par šāda pirkuma nepieciešamību, tomēr Dievs viņam esot teicis: «Es tev nelūdzu par to maksāt. Es lūdzu tevi tam ticēt.»

Nepieciešamību pēc privātajām lidmašīnām Duplantiss skaidro ar to, ka tās viņam ļaujot nokļūt tuvāk Dievam, vēsta ASV raidorganizācija CNN.

Viņš arī uzsver, ka lidmašīnas ļaujot sludinātājam un viņa palīgiem sasniegt vairāk cilvēku visā pasaulē.

«Es tiešām uzskatu: ja Jēzus šodien fiziski būtu uz Zemes, viņš diez vai jātu ar ēzeli,» savā uzrunā sekotājiem norāda Duplantiss.

Viņš arī piebilst, ka viņam jau pieder trīs privātās lidmašīnas un visas tās viņš izmantojot Jēzus vārdā.

Duplantisa vēlme izraisījusi karstas diskusijas sociālajā tīklā «Twitter», kur cilvēki televīzijas evaņģēlistu nodēvējuši par viltus pravieti un norādījuši, ka viņš vienkārši ir alkatīgs.

Savukārt citi sociālā tīkla lietotāji pauduši viedokli, ka lidmašīnas iegādei plānoto naudu vajadzētu tērēt, lai palīdzētu tiem, kam tas visvairāk ir nepieciešams.

Duplantiss gan nav vienīgais televīzijas evaņģēlists, kurš par savu sekotāju ziedojumiem pircis privāto lidmašīnu.

Piemēram, 2015.gadā sludinātājs Kenets Kouplends nepieciešamību pēc privātās lidmašīnas skaidroja ar to, ka lidošana komerciālo reisu lidmašīnās līdzinoties būšanai iesprostotam kopā ar dēmoniem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu