McLaren F-1 komandai būs jauns vadītājs

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Tikai dažas dienas pirms Lielbritānijas «Grand Prix» izcīņas no amata atkāpies kādreizējā Pirmās formulas (F-1) autosacīkšu giganta «McLaren» komandas vadītājs Ēriks Bujē.

Šajā komandā 44 gadus vecais francūzis bija kopš 2014.gada, aizvadot vilšanās laikus ar «Honda» un «Renault» dzinējiem. Pēdējos gados vienība piedzīvojusi sliktākos laikus savā pastāvēšanas vēsturē.

Jūnija beigās Bujē atteicās atkāpties par spīti darbinieku neapmierinātībai, turklāt «The Daily Mail», ka komandas personāls bijis nepatīkami pārsteigts par šokolādes batoniņiem kā prēmiju.

Komandas vadības pārstāvis Ziemeļamerikā Zeks Brauns sacīja, ka iemesls sliktajam sniegumam ir vājā formula, kas devusi tikai 44 punktus un sesto vietu Konstruktoru kausa izcīņā, nevis darbinieku neapmierinātība.

«MCL33 sniegums šajā gadā neatbilst gaidītajam gan «McLaren» iekšienē, gan lojālo līdzjutēju vidū,» teikts Brauna paziņojumā. «Tā nav simtiem smagi strādājošo «McLaren» komandas vīriešu un sieviešu vaina.»

«Vaina ir sistēmā un struktūrā, kas prasa lielas pārmaiņas,» pauda Brauns.

Brauns lūdzis uzskatīt, ka šis paziņojums ir pirmais solis centienos atveseļot kādreiz vareno komandu.

Tāpat netiek izslēgts, ka pēc šīs sezonas komandā vairs nebrauks pieredzējušais spānis Fernando Alonso, kurš esot viens no tematiem pašreizējās vienības vadības diskusijās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu