Sola meklēt veidus bērnunama «Stikli» bērnu stāvokļa uzlabošanai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Patlaban Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija (VBTAI) sadarbībā ar pašvaldībām strādā pie tā, lai noskaidrotu, kādu palīdzību tās no savas puses var sniegt Ventspils novadā esošā bērnunama «Stikli» bērnu stāvokļa uzlabošanai, skaidroja inspekcijas vadītāja Marianna Dreja.

Dreja uzvēra, ka inspekcija prioritāri vērtē bērnu intereses, nevis to, kas notiks ar iestādi vai tajā strādājošajiem. Šī iemesla dēļ, kā jau pausts iepriekš, inspekcija plašākus komentārus par situāciju bērnu namā sniegs tikai pēc tam, kad VBTAI būs pilnīga informācija par katra šajā bērnu namā dzīvojošā bērna turpmāko likteni un viņa dzīves apstākļiem.

Dreja piebilda, ka joprojām turpinās darbs ar pārbaudes materiāliem, pārbaudot visus bērnunamā konstatētos apstākļus.

Kā iepriekš vēstīja Latvijas Televīzija, VBTAI atzinusi, ka Ventspils novadā esošais bērnunams «Stikli» nav piemērota vieta bērnu pilnvērtīgai attīstībai un iekļaušanai sabiedrībā.

Pārbaudi bērnunamā VBTAI sāka pēc kādas audžumammas iesnieguma. Viņa kopā ar Latvijas Televīzijas raidījuma «Aizliegtais paņēmiens» žurnālistiem bija savākusi pierādījumus, kurus speciālisti atzina par emocionālo vardarbību pret bērniem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu