Iesniegumi par ārkārtas situācijas izsludināšanu lauksaimniecībā saņemti arī no Alsungas un Rundāles novadiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Nordens / LETA

Zemkopības ministrijā iesniegumi par nepieciešamību izsludināt ārkārtas situāciju ilgstošā sausuma ietekmes uz lauksaimniecību dēļ saņemti arī no Alsungas un Rundāles novadu domēm, zināja ministrijā.

Līdz piektdienas plkst.10.30 izsludināt ārkārtas situāciju lauksaimniecībā ir lūgušas kopumā 19 pašvaldības, tostarp Ventspils novada, Kuldīgas novada, Madonas novada, Cesvaines novada, Aknīstes novada, Kandavas novada, Ērgļu novada, Talsu novada, Varakļānu novada, Gulbenes novada, Pāvilostas novada, Neretas novada, Tukuma novada, Nīcas novada, Rēzeknes novada, Aizputes novada, Viesītes novada pašvaldības, Alsungas un Rundāles novadu domēm.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka arī biedrība «Zemnieku saeima» otrdien, 19.jūnijā, nosūtīja vēstuli Valsts kancelejai, Zemkopības ministrijai, Finanšu ministrijai un Latvijas Pašvaldības savienībai ar aicinājumu Ministru kabinetu izsludināt un Saeimu apstiprināt ārkārtas situāciju lauksaimniecībā ilgstošā sausuma dēļ.

Izsludinot ārkārtas situāciju lauksaimniecībā, tiktu atzīts «force majeure» stāvoklis un, piemēram, Lauku atbalsta dienests, izvērtējot situāciju, nepiemērotu cietušajiem lauksaimniekiem soda sankcijas par līgumā noteiktajā termiņā neīstenotiem Lauku attīstības programmas pasākumiem.

Krīzes vadības padomes sēdi par ārkārtas situāciju lauksaimniecībā plānots sasaukt otrdien, 26.jūnijā.

Krīzes vadības padome ir koordinējoša institūcija, kuras darbības mērķis ir nodrošināt valsts un pašvaldību institūciju saskaņotu rīcību, veicot valsts apdraudējuma preventīvos un pārvarēšanas pasākumus, kā arī tā radīto seku likvidēšanas pasākumus. Krīzes vadības padomi vada Ministru prezidents, bet Krīzes vadības padomes locekļi ir aizsardzības, ārlietu, ekonomikas, finanšu, iekšlietu, tieslietu, veselības, satiksmes un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministri.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu