Piemērotākais mājokļa iekārtojums tavai zodiaka zīmei

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pexels

Katram mājas iekārtošana ir personisks piedzīvojums - katrs cenšas interjeru pielāgot savām vajadzībām, interesēm, hobijiem un pat zodiaka zīmei. Katrai zīmei ir savas stiprās un vājās puses, trūkumi un priekšrocības, kas izpaužas un ir vērojamas arī mājokļa interjerā. Lasi un noskaidro, kāds mājas iekārtojums ir vispiemērotākais tavai zodiaka zīmei.

 
Foto: Pixabay

Auns

Auns ir Uguns zīme, kas liecina, ka šīs zīmes pārstāvji visaugstāk vērtē pieredzi, bet zemāk - materiālos labumus. Tieši šā iemesla dēļ Auna zīmes pārstāvji viskomfortablāk jutīsies minimālistiskā un funkcionālā telpā, nevis tādā, kura ir viscaur izrotāta ar dekoriem un dažādiem sīkumiem. Iekārtojot mājokli, tajā iekļauj pēc iespējas mazāk dekoru un nebaidies vietām atstāt tukšus laukumus.

Tā kā Auni ir pieredzes un piedzīvojumu cienītāji, tiem ir īpaši svarīgas atmiņas - bildes, videoklipiņi no piedzīvotā, dažādas trofejas vai medaļas. Izveido savām atmiņām galerijas sienu - ierāmē savus iecienītākos fotoattēlus un izkārto tos uz kādas tukšas sienas tā, lai tos varētu redzēt gan pats mājas saimnieks, gan arī viesi.

 
Foto: Pixabay

Vērsis

Neviena Vērša zīmes pārstāvja mājokļa iekārtojums nav pilnībā pabeigts, ja tajā nav mīksti dekoratīvie spilveni un pledi. Vērši bieži vien mājas iekārtojumā mēdz uzsvērt taustes nozīmību, tāpēc tās iekārtojumā, tiem pat nemanot, ir iekļauti dažādi akcenti ar izteiktu tekstūru. Apmierini savu tieksmi pēc mīkstuma un pieskārieniem, izdekorējot gultu, dīvānu, pat pagalma mēbeles ar mīkstiem spilveniem.

Dažkārt Vērši mēdz būt apveltīti ar «zaļajiem pirkstiņiem», kuri izpaužas tieši pavasara un vasaras laikā, kad uz Vēršu palodzes vai dārza dobēs zaļumi aug griezdamies. Mājas iekārtošanā neaizmirsti aprīkot palodzes ar balkona kastēm, kurās vari iestādīt dažādus garšaugus un ziedus.

 
Foto: Unsplash

Dvīņi

Kā jau vēsta pašas zīmes nosaukums, Dvīņu personībai piemīt divas puses, tāpēc mājas iekārtošana un pielāgošana šīs zīmes pārstāvjiem var būt visai sarežģīts uzdevums. Taču viena lieta ir skaidra - Dvīņiem patīk mācīties un apgūt jaunas lietas, tāpēc Dvīņu mājās ir ieteicams izkārtot pietiekami lielus grāmatu plauktus, lai tajos spētu satilpināt visas Dvīņiem piederošās grāmatas. Dvīņu zīmes pārstāvju mājas iekārtojumā lieliski iederēsies pat rakstāmgalds, kura kājas veido grāmatu plaukti.

Dvīņiem ir īpaši svarīga komunikācija, it īpaši ar to ģimenes locekļiem. Tieši šā iemesla dēļ Dvīņiem ir vērts investēt lielā, kvalitatīvā ēdamgaldā, ap kuru ir iespējams sasēdināt visus radus un vēl dažus draugus. Apkārt galdam neaizraujies ar dekoriem, košām krāsām vai nevajadzīgiem priekšmetiem - atstāj telpu brīvu no liekajiem priekšmetiem, kas piesaistīs runātāju uzmanību.

 
Foto: Unsplash

Vēzis

Vēži ir īpaši jūtīgas un emocionālas būtnes, kas labprāt laiku pavada, kavējoties atmiņās, lūkojoties uz fotogrāfijām un kādiem sentimentāliem priekšmetiem. Vēžu zīmes pārstāvju mājās lieliski iederēsies plaukti, kuros izlikt dekorus un mantas ar nostalģisku vērtību, kā arī ierāmētas fotogrāfijas, kas Vēzīšiem atgādinās par senākiem vai jaunākiem notikumiem.

Tā kā Vēži ir Ūdens zīme, tiem ļoti patīk atrasties ūdens tuvumā, tāpēc šo elementu ir ieteicams iekļaut šo emocionālo cilvēku mājokļa interjerā. Pat ja tavā īpašumā nav liela savrupmāja vai dzīvoklis, pamēģini interjerā integrēt pavisam mazus dekorus, kas ir saistīti ar ūdeni, piemēram, uz balkona vai palodzes novieto miniatūru strūklaku. Lai gan šāds dekors ir sīks un dažiem šķitīs pat nenozīmīgs, Vēžiem tas sniegs mierinošu efektu.

 
Foto: Pixabay

Lauva

Lauvas ir ārkārtīgi mundras un sirsnīgas būtnes - arī to mājas iekārtojumam ir jāatspoguļo šīs īpašības. Ja mājās vai dzīvoklī ir pietiekami daudz vietas, apsver domu par kamīna iebūvēšanu vai vismaz ievieto dzīvojamajā istabā nelielu krāsniņu. Šis interjera priekšmets ir lieliski reprezentē Lauvas zīmes pārstāvju sirsnību un karstasinīgo dabu, turklāt kamīni vai krāsniņas lieliski iederas jebkurā interjerā un rada tajā patīkamu atmosfēru.

Tā kā Lauvas paši sevi uzskata par majestātiskiem cilvēkiem, tiem bieži vien arī patīk ļoti dārgas mēbeles, interjera priekšmeti un dekori. Meklējot jaunas mēbeles, lūko pēc tādām, kuru virsma ir tīra, ar gludām līnijām un kontūrām - šādas mēbeles vizuāli izskatīsies dārgākas un kvalitatīvākas.

 
Foto: Unsplash

Jaunava

Jaunavas zīmē dzimušie ērti jūtas tad, kad viss viņu dzīvēs ir saplānots, organizēts, bet mājoklī - visam ir sava vieta. Taču tas nenozīmē, ka Jaunavām ir jādzīvo plauktu, skapju vai atvilktņu ieskāvumā. Izmanto savu fantāziju un izstrādā interesantu plānošanas metodi, kurā varēsi saplānot dažādus dzīves notikumus. Izveido viegli pārskatāmu mēneša plānu, kas pildīs gan praktiskās, gan arī dekoratīvās funkcijas.

Lai gan Jaunavas ir nopietni un organizēti cilvēki, tomēr tām reizi pa reizi ir jāatslābst no ikdienas rutīnas. Iekārtojot mājokli, ieplāno arī kādu spēļu stūrīti - tur izvieto plauktus, kuros izkārto galda spēles, puzles, filmu vai mūzikas disku vāciņus. Blakus spēļu plauktam novieto pufus vai klubkrēslus, bet to vidū izliec nelielu kafijas galdiņu, pie kura visa ģimene var savākties uz spēļu vakaru.

 
Foto: Pexels

Svari

Svari mīl laiku pavadīt ar draugiem, tāpēc mājokļa iekārtojumā ir vērts atvēlēt vietu izklaidēm un sarunām. Izvēlies māju ar lielu dzīvojamo istabu vai ēdamistabu, kurā būtu vieta lielam ēdamgaldam, lai pie tā varētu sasēdināt visu draugu bariņu.

Tā kā Svari dziļi sirdī ir mākslinieciskas dvēseles, tiem arī ir īpaši svarīgi mākslas darbi. Izvēlies vienu centrālo mākslas darbu, piemēram, gleznu vai skulptūru, un novieto telpas redzamākajā daļā. Izkārto mēbeles tā, lai tās atrastos apkārt izvēlētajam mākslas darbam, tādējādi izceļot Svaru māksliniecisko personību un izcilo gaumi mākslā.

 
Foto: Unsplash

Skorpions

Izteikti un sīki dekori nebūs Skorpiona zīmes pārstāvju iecienītākie interjera objekti. Skorpioni ir kaislīgi cilvēki, un tos sīki priekšmeti, nekārtība nomāks, tāpēc izvēlies izsmalcinātas, klasiskas un neitrālas mēbeles, bet ar dekorēšanu pieej no minimālistu skatupunkta jeb redzamās vietās novieto gaišus un neitrālus dekorus.

Runājot par dekoriem, Skorpioni lieliski spēj novērtēt mākslu, tāpēc mājas iekārtošanā nav jāvairās no mākslas darbu izkārtošanas uz sienām. Taču ņem vērā - Skorpionu zīmes pārstāvjiem ātri vien apniks garlaicīgi mākslas darbi un grafiski attēli, kas ir nopērkami teju katrā interjera preču veikalā. Izvēloties sienas rotājumus, lūko pēc tādiem darbiem, kas tevi uzrunā un liek padomāt.

 
Foto: Pixabay

Strēlnieks

Strēlnieki ir filozofiskas būtnes, kuras iedvesmojas no dabas un tās elementiem, tādēļ telpaugi spēcinās šīs zīmes pārstāvjus un iedrošinās jaunām idejām. Izmēģini dažādus puķupodu iekārtošanas metodes, piemēram, iekarini tos auklās un piestiprini tās pie griestiem, vai arī atvēli veselu plaukta virsējo malu tikai augiem.

Līdztekus filozofiskajai personībai Strēlnieki ir arī dēkaiņi un ik dienas alkst pēc jauniem piedzīvojumiem, tāpēc tie ļoti bieži ceļo. Taču ceļojumi nekad nebeidzas bez suvenīriem, kuri nemitīgi krājas plauktos un skapjos. Suvenīriem iegādājies lielus foto rāmīšus un ap to rāmjiem piestiprini dēlīšus, tādā veidā izveidojot padziļinātus foto rāmjus. Šeit ielīmē ceļojumos iegādātās pastkartes, saliec sīkumus, magnētiņus, figūriņas un citas veltes, kas iegādātas ceļojumu laikā.

 
Foto: Unsplash

Mežāzis

Mežāži ir Zemes zīme, tāpēc šie cilvēki īpaši novērtē labas kvalitātes amatnieku darbus. Šīs zīmes pārstāvji jutīsies laimīgi tādā mājā, kas būs iekārtota ar labām un kvalitatīvām mēbelēm, tāpēc neatturi sevi no dārgu un izsmalcinātu mēbeļu iegādes - tās varbūt pat izmaksās lētāk nekā lētā gala interjera priekšmeti, jo kalpos mūžīgi. Tāpat Mežāžu mājas iekārtojumā var būt antīkas, antikvariātos iegādātas mēbeles, kuras pēcāk ir restaurētas.

Mežāžu konservatīvajai dvēselei arī dekoru izvēle ir ieturēta dabisko toņu spektrā - iekārtojot mājokli, izvēlies melnus, brūnus vai baltus dekorus, kas īpaši nekritīs acīs un neizcelsies.

 
Foto: Pexels

Ūdensvīrs

Ūdensvīrs ir viena no trijām gaisa zīmēm, tāpēc šīs zīmes pārstāvji ir klusi, rezervēti un tiem labprātāk patiks laiku pavadīt ūdens tuvumā, kur uzkrāt enerģiju un pabūt vienatnē. Ja rocība un iespējas atļauj, Ūdensvīriem ir vēlams savā pagalmā izveidot kādu ūdenskrātuvi, piemēram, nelielu dīķi, baseinu vai strūklaku.

Savukārt mājokļa iekārtojumā lūko pēc vienkāršotām un atvērtām telpām - Ūdensvīri bieži vien jūtas ierobežoti, tāpēc plaša un vienkārša telpa liks šīs zīmes pārstāvjiem justies komfortabli. Telpu dizainu centies ieturēt minimālisma stilā - tādējādi māja šķitīs plašāka.

 
Foto: Pixabay

Zivs

Tā kā Zivis ir sabiedriskas būtnes, tām īpaši svarīgi būs tādi interjera priekšmeti, kas palīdzēs komunicēt ar viesiem. Zivīm mājokļa iekārtojumā noteikti ir jāizveido telpa, kura ir speciāli paredzēta viesu uzņemšanai, proti, ieteicams lūkot pēc tāda dzīvokļa, kurā ir viesistaba vai vismaz ļoti liela virtuve. Viesistabā novieto L formas dīvānu, kurā var sasēties vairāki cilvēki un ļauties sarunām.

Zivju zīmē dzimušie ir arī brīvdomātāji, tāpēc ir liela iespēja, ka šie cilvēki ne vienmēr sekos tradicionālajām normām, tostarp arī interjera dizainā. Ļaujies savam brīvajam garam un iekļauj interjerā kādus neordinārus dekorus, kas piešķirs telpai «odziņu» un padarīs to tikpat unikālu kā tava personība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu