Talsos suņu čupiņu nav! Kāpēc ir Rīgā?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Talsos suņu kaku čupiņu nav! Nevis tāpēc, ka kalnainajā Kurzemes mazpilsētā būtu mazāk četrkājaino draugu nekā citur, bet gan tāpēc, ka Tūrisma informācijas centrā (TIC) bez maksas var paņemt videi draudzīgas kastītes suņu ekskrementu savākšanai. Tā ir tikai viena no sociālās kampaņas «Talsi VAU» aktivitātēm, ko realizē TIC kopā ar novada suņu draugiem.

Talsi esot suņiem draudzīgākā pilsēta visā Latvijā – vismaz šajā, Suņa gadā. Lai nu tā būtu!

Sociālā kampaņa «Talsi VAU» nav nejauša. Tā aizsākās pēc tam, kad pagājušajā vasarā TIC kopā ar Oto Kļaviņu uzņēma filmu «Talsi suņa acīm», parādot pilsētas skaistākās vietas no 11 gadus vecā jaukteņa Bobija skatpunkta. Kamera tika piestiprināta pie suņa pieres, tādējādi uzfilmētais materiāls patiešām bija no suņa skatpunkta. Talseniekiem video ļoti patika, un viņi jautāja: «Kad būs turpinājums?» Tā radās ideja strādāt šajā virzienā, stāsta TIC ceļojumu konsultante un Bobija saimniece Bibija Millersone.

Olu iepakojumam līdzīgās pelēkās bieza papīra kastītes «Afrer Dog» var par velti saņemt Talsu TIC un nopirkt «Kurzemes sēklu» veikalos – citur Latvijā to nav. Kastītes ir ērtas lietošanā un, galvenais, videi draudzīgas – tās ātri sadalās, tās var sadedzināt. Kastīšu lietotāji priecājas, ka nav jāstaigā pakaļ sunim ar lāpstiņu un plastikāta maisiņu.

Vēl trakāk – nav jāņem izkārnījums ar maisiņu, plaukstā sajūtot tā masu, faktūru un siltumu. Fui, brrr…

Mīnuss: kastīte ir liela – to nevar ielikt kabatā vai mazā rokassomiņā.

«After Dog» kastītes nav nekādas parastās – tām ir īpašs, pasaulē atzīts un patentēts dizains. Ir divu lielumu kastītes, un tās ražo Ungārijā. Dizaina autors ir SIA ADD dibinātājs reklāmas dizainers Arturs Zalmansons. «Tās ir radītas kā pasaules projekts,» saka SIA ADD valdes loceklis Andris Kiršentāls. Bioloģiskās kastes tiek eksportētas uz Skandināvijas valstīm, Lielbritāniju un citur.

Talsos tās drīzāk ir «draudzības vārdā». Plānots, ka nākotnē Talsu novada pašvaldība kastītes varētu nopirkt no ražotāja un izdalīt pilsētniekiem bez maksas. Vismaz tā cer TIC pārstāve Bibija Millersone.

«Tas ir forši un jautri,» viņa saka par kastītēm, ko, izrādās, var izmantot arī citos nolūkos. «Brīvdienās pie mums centrā ienāca kundze un teica, ka nopirkusi eklēru – vai mums neesot kāds maisiņš vai kastīte.

Teicu: «Lūdzu, ir šāda!» Kundze bija sajūsmā – eklērs lieliski iegūlās kastītē.

Viņa piebilda, ka uzdāvināšot kasīti draudzenei, kurai ir suns.»

Bibija veikusi eksperimentu – kastīti ar suņa čupiņu tajā ielikusi krūmājā, lai redzētu, cik ilgā laikā tā sadalīsies dabā. Pēc neilga laika kastīte jau saplakusi krietni sīkāka.

Foto: Publicitātes

Dodoties pastaigā ar «filmzvaigzni» Bobiju, saimniece vienmēr ņem līdzi eko kastīti, ar kuras palīdzību ātri un komfortabli var tikt galā ar estētiski nepatīkamo problēmu.

Turklāt Bibijai ar palielo suni nav jāklaiņo pa nomali – abi droši var doties pastaigā uz pilsētas centru, lai gan saimniece zina, ka viņas mīlulim «vienreiz gadīsies».

Bibija saka, ka sociālās kampaņas mērķis ir popularizēt Talsu novadu kā suņiem un viņu saimniekiem draudzīgu galamērķi, kas tūrisma mārketingā ir jauns un interesants koncepts.

Foto: Publicitātes

Turklāt Talsos ir viens no vecākajiem kinoloģiskajiem klubiem Latvijā, katru gadu notiek plaša mēroga starptautiska suņu izstāde. Zīmols «Talsi VAU» asociējas ne tikai ar suņu valodu, bet arī angļu valodas izsauksmes vārdu wow.

Māksla dzīvot ir – uz katru «R-r-r-r!» atbildēt ar laipnu «Vau!»
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu