«Rīgas dzirnavnieks» saredz potenciālu eksportam uz Vidusāziju un Tuvajiem Austrumiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Graudu pārstrādes uzņēmums AS «Rīgas dzirnavnieks» saredz potenciālu eksportam uz Vidusāzijas un Tuvo Austrumu tirgiem, sacīja kompānijas ģenerāldirektore Anita Skudra.

«Mums vēl ir jāiekaro Vidusāzijas un Tuvo Austrumu tirgi. Šobrīd esam, tā teikt, tikai ielikuši savu kāju durvīs. Lai gan jau sūtām uz turieni ļoti lielus apmērus, potenciāls vēl ir milzīgs,» sacīja Skudra, piebilstot, ka Āfrikas un Tuvo Austrumu tirgos ir milzīga neizmantota eksporta jauda, kā Ķīnā uzņēmums saredz ļoti lielas iespējas.

Tāpat Skudra norādīja, ka arī Eiropā ir produkcijas realizācijas potenciāls, taču šeit ir lielāka konkurence, jo šis reģions arī citiem ražotājiem ir ērts, tuvs, tostarp no transporta pozīciju viedokļa.

Viņa informēja, ka «Rīgas dzirnavnieka» eksporta īpatsvars apgrozījumā šobrīd veido 40%, taču nākotnē to plānots kāpināt, saglabājot arī vietējo tirgu. «Mēs negribētu būt atkarīgi tikai un vienīgi no eksporta, jo eksporta apmēri ir ļoti jūtīgi gan pret valūtu svārstībām, gan dažādiem notikumiem pasaulē, tāpēc ir jābūt spēcīgiem arī savā mājas tirgū,» sacīja kompānijas ģenerāldirektore.

Skudra piebilda, ka eksportā ir svarīgi diferencēt tirgus, lai varētu strādāt ilgtermiņā. «Mums ir būtiski, lai mēs nebūtu atkarīgi no viena tirgus. Mūsu eksporta komanda brauc gan uz Āfriku, gan Tuvajiem Austrumiem, gan Āziju, gan Eiropu, tie visi ir ienesīgi tirgi,» viņa teica, piebilstot, ka turpmāk «Rīgas dzirnavnieks» plāno fokusēties uz tirgu diversifikāciju, jo atkarība no viena tirgus ir ļoti liels risks.

Viņa norādīja, ka «Rīgas dzirnavnieks» realizē produkciju vairāk nekā 20 valstīs daudzos reģionos pasaulē, tostarp Tuvo Austrumu valstīs, Āzijā, Āfrikā un Eiropā. Uzņēmuma eksporta produkti galvenokārt ir auzu pārslas, auzu milti un kvieši milti. Nesen «Rīgas dzirnavnieks» ir piesaistījis arī jaunu realizācijas tirgu - Nepālu.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka «Rīgas dzirnavnieks» pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2016.gada 1.jūlija līdz 2017.gada 30.jūnijam, strādāja ar 23,878 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 2,4% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa samazinājās par 13,9% - līdz 726 947 eiro.

«Rīgas dzirnavnieks» ražo un pārdod graudu pārstrādes produktus - kviešu un rudzu miltus, miltu maisījumus, pārslas, placinātus graudus un putraimus industriālajiem patērētājiem, kā arī fasēto produkciju individuālam patēriņam ar zīmoliem «Herkuless», «Hercogs» un «Īsta saimniece». «Rīgas dzirnavnieks» ir daļa no «Baltic Mill» grupas uzņēmuma, kas ir viena no lielākajām un modernākajām graudu pārstrādes grupām Baltijas valstīs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu