Putins atklāj strīdīgi vērtēto Krievijas-Krimas tiltu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas autokrāts Vladimirs Putins otrdien atklāja strīdīgi vērtētu tiltu, kas savieno Krieviju ar tās anektēto Krimas pussalu, ziņo «Deutsche Welle». 19 kilometrus garais tilts izmaksāja 228 miljardus rubļu (3,1 miljardu eiro) un tika pabeigts sešus mēnešus pirms termiņa.

Tilts savieno Krasnodaras reģionu Krievijas dienvidos ar Krimas pussalas austrumos esošo Kerču.

Tilta atklāšanas ceremonija notika otrdien, bet trešdien, 16.maijā, tiks atklāta satiksme pa to, paziņojis Kremlis. Putins sēdās pie «Kamaz» stūres un ar kravas auto kolonnu iemēģināja jauno tiltu, vēsta «Novaja Gazeta».

Ukraina kritizējusi projektu, sakot, ka tā būvniecība nodarījusi kaitējumu dabai un ka lieli kuģi tilta dēļ nevarēs no tās ostām iziet Azovas jūrā.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos. Referendumā, ko Ukrainas Konstitucionālā tiesa atzina par nekonstitucionālu, vairākums nobalsoja par pievienošanos Krievijai.

Eiropas Savienība (ES) un ASV vērsušas sankcijas pret tilta būvniekiem, īpaši pret Putinam pietuvināto uzņēmēju Arkādiju Rotenbergu, kura kompānija uzvarēja konkursā par tilta būvniecību.

Līdz šim Krimas pussalai bija grūti piekļūt no Krievijas dienvidiem. Uz prāmjiem gaidīja garas automašīnu rindas, un laika apstākļu dēļ ziemā prāmji ne vienmēr kursēja. Visvieglāk no Krievijas austrumiem nokļūt Krimā bija ar lidmašīnu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu