Noskaties: Rīgā ieradies budistu garīgais līderis Dalailama

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no video

Piektdien Rīgā ieradies Nobela miera prēmijas laureāts un budistu garīgais līderis Viņa Svētība Dalailama, kas jau ceturto reizi Latvijā vadīs budistu mācības.

Budistu līderis Rīgā tika sagaidīts ar ziediem un dāvanām - kāds no sagaidītājiem Dalailamam pasniedza Pasaules kausa futbolā cepuri, ko līderis uzreiz uzlika galvā.

Ierodoties Rīgā, Dalailama žurnālistiem teica, ka priecājas par Baltijas valstu iedzīvotāju spēju grūtos laikos saglabāt apņemšanos kļūt brīviem: «Bez brīvības cilvēks nevar realizēt savu inteliģenci un radošumu.»

Jau ziņots, ka Rīgā «Skonto» hallē no 16. līdz 18. jūnijam ceturto reizi norisināsies Dalailamas mācības.

Pēc pasākuma organizatoru paustā, garīgais līderis izvēlējies aplūkot «garīgā ceļa vieduma aspektu». «Dimanta sūtra ir viens no dižākajiem budisma tekstiem, un 16. un 17. jūnijā Viņa Svētība Dalailama sniegs Dimanta sūtras mācību. 18. jūnijā tiks dāvāta Mandžušrī, Vieduma Budas svētība,» informē pasākuma organizatori.

Pirmās trīs mācības Rīgā apmeklēja 10 000 interesentu no Baltijas valstīm, Krievijas, Somijas, Lielbritānijas, Vācijas, Ukrainas, Baltkrievijas, Nīderlandes, Itālijas, ASV, Zviedrijas un citām valstīm. Plānots, ka arī šogad uz mācībām ieradīsies aptuveni 5000 budistu no visas pasaules.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu