Rohindžu krīze: ES gatavo sankcijas Mjanmas militārpersonām

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropas Savienības (ES) ārlietu ministri nolēmuši sākt gatavot sankcijas pret Mjanmas augsta ranga militārpersonām par «nopietniem un sistemātiskiem cilvēktiesību pārkāpumiem» valstī, sevišķi Rakhainas pavalstī.

Ministri nosodīja gan Mjanmas armijas un drošības spēku pastrādātos cilvēktiesību pārkāpumus, gan nemiernieku kaujinieku uzbrukumus.

Ministri aicināja Eiropas Savienības (ES) augsto pārstāvi ārlietās un drošības politikas jautājumos Federiku Mogerīni ierosināt «mērķētus ierobežojošus pasākumus» pret Mjanmas augstākajām militārpersonām un gatavoties pagarināt esošo ieroču embargo, kas pašreiz noteikts līdz aprīļa beigām.

Mjanmas armija 25.augustā Rakhainas pavalstī uzsāka kampaņu pret rohindžu nemierniekiem, kam sekoja rohindžu masveida bēgšana no valsts.

Saskaņā ar pēdējām aplēsēm no Mjanmas uz Bangladešu devušies aptuveni 700 000 rohindžu bēgļu. Viņi stāsta, ka piedzīvojuši slepkavības, izvarošanas un dedzināšanas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu