«Norvik bankas» zaudējumi pirmajā ceturksnī - € 863 000

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

«Norvik banka» šogad pirmajā ceturksnī strādājusi ar zaudējumiem 863 000 eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš, liecina bankas publiskotais finanšu pārskats. Vienlaikus bankas grupas zaudējumi pirmajos trijos mēnešos sasnieguši 13,903 miljonus eiro pretstatā peļņai gadu iepriekš.

«Norvik bankas» aktīvi 2018.gada 31.martā bija 649,172 miljonu eiro apmērā, kas ir par 17,7% jeb 139,805 miljoniem eiro mazāk nekā 2017.gada beigās, kad bankas aktīvi, pēc neauditētajiem datiem, bija 788,977 miljonu eiro apmērā.

Bankas finanšu pārskata vadības ziņojumā teikts, ka «Norvik bankas» piesaistīto noguldījumu apmērs marta beigās bija 543 miljoni eiro, bet kredītu portfeļa apmērs sarucis līdz 215,3 miljoniem eiro.

«Norvik bankas» vadība informē, ka šogad pirmajā ceturksnī banka turpināja klientu apkalpošanas centru modernizāciju.

«Lai arī 2018.gada pirmais ceturksnis bija dinamiskiem notikumiem piesātināts periods Latvijas banku sektorā, «Norvik banka» turpināja īstenot iepriekš izstrādātās stratēģijas. Turpinājām arvien lielāku uzmanību koncentrēt Latvijas biznesam, sevišķi - senioru klientu apkalpošanai, jo šajā klientu segmentā apzināmies savu konkurētspējas priekšrocību, ko dod plašs apkalpošanas tīkls un zināšanas par senioru klientu finanšu vajadzībām jau daudzu gadu garumā,» teikts finanšu pārskata vadības ziņojumā.

Pēc bankas vadības ziņojumā minētā, «Norvik bankas» kapitāla pietiekamības rādītājs 2018.gada pirmajā ceturksnī bija 14,77%, bet likviditātes rādītājs bija 57,8%.

2017.gada pirmajā ceturksnī «Norvik banka» strādāja ar peļņu 1,478 miljonu eiro apmērā, bet bankas grupas peļņa pērn pirmajā ceturksnī bija 1,518 miljoni eiro. 2017.gada auditētos datus banka līdz šim nav publiskojusi.

Pēc aktīvu apmēra «Norvik banka» 2017.gada beigās bija septītā lielākā banka Latvijā, liecina Latvijas Komercbanku asociācijas dati. «Norvik bankas» akciju kontrolpaketes īpašnieks ir Grigorijs Guseļņikovs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu