Kamēr Parīzē puika teju vai nokrita no balkona, tēvs ķēra pokemonus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no video

Parīzē dzīvojošais imigrants Mamuds Gasama nedēļas nogalē kļuva par nacionāla mēroga varoni, kad ar apskaužamu izveicību metās glābt vairāku stāvu augstumā ārpusē pie balkona margām karājošos četrgadīgu zēnu. Puikas ģimene pateikusies 22 gadus vecajam Gasamam par viņa izglābšanu, vēsta britu raidorganizācija BBC. Vietējos medijos izskanējušas sīkākas ziņas par zēna ģimeni, tostarp tas, ka bērnu bez uzraudzības atstājušais tēvs incidenta laikā «Pokemon Go» aplikācijā ķēris pokemonus.

«Viņš patiešām ir varonis,» teica zēna vecmāmiņa.

Gasama pirmdien tikās ar Francijas prezidentu Emanuelu Makronu, kas vīrietim no Mali solīja piešķirt Francijas pilsonību un darbu ugunsdzēsības dienestā.

Tēvs četrgadīgo puiku bija atstājis dzīvoklī, kamēr pats devās iepirkties un pēc tam vēl kādu laiku pavadīja ārā, spēlējot spēli «Pokemon Go», norādījusi prokuratūra.

Kamēr tēvs bija prom, puisēns izkārās otrpus dzīvokļa balkona margām.

Sagaidāms, ka tēvam tiks izvirzīta apsūdzība par bērna nepieskatīšanu.

Zēns pirms apmēram trim nedēļām uz Parīzi tika atvests no Reinjonas, kur dzīvo puikas māte un vecmāmiņa. Tēvs dzīvo un strādā Parīzē, un viņa dzīvesbiedre bija plānojusi jūnijā turp pārcelties ar pāra otro bērnu.

Izglābtā puikas māte telekanālam «Antenne Reunion» sacīja, ka tēvs neesot pieradis viens rūpēties par dēlu un jau iepriekš bijuši gadījumi, kad viņš puiku atstājis vienu.

«Es nevaru attaisnot to, ko izdarīja mans vīrs. Cilvēki teiks, ka tas varēja notikt ar jebkuru un ka citiem arī ir gadījies līdzīgi. Manam dēlam vienkārši paveicās,» teica sieviete.

Notikušais tēvu ir satriecis, norāda vietējie mediji.

Intervijā Francijas telekanālam RMC zēna vecmāmiņa stāsta, kā jutusies, vērojot sociālajos tīklos lielu popularitāti ieguvušo glābšanas video. «Ak dievs, es biju ļoti šokēta. Mans mazdēls, mans mazdēls, glābiet viņu!» viņa apraksta savas sajūtas. «Labi, ka [Gasama] prata kāpelēt. (..) Viņš uzskrēja līdz ceturtajam stāvam. Tas bija neticami. Viņš ir ļoti drosmīgs.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu