Labam jumtam vajag labu meistaru

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Tikpat svarīga kā jumta materiāla izvēle ir arī meistara izvēle. Labu un kvalitatīvu materiālu var sabojāt ļoti vienkārši. Ir tāds uzskats, ka profesionāli no amatiera atšķir tieši nianses. Teiksim, ja uztveram metāla dakstiņprofilu kā dakstiņa imitāciju, tad tā ideja pazūd mirklī, kad uz jumta varam saskatīt šuves – viss jumts sastāv no slejām. Garāmbraucējam varbūt tas neliksies būtiski, bet kārtīgs saimnieks negribēs, ka jumts izskatās kā tapete uz sienas – slikti uzlīmēta tapete, kurai visas slejas redzamas. Tieši šīs nianses parāda, vai jumtu ir licis profesionālis.

Nākamais ir precīza jumta pieslēgumu plānošana. Kad jumts tiek montēts, visi ļoti uztraucas par katru vizuālo niansi. Piemēram, ventilācijas cauruli izlaiž kaut kur bēniņos, – lai tikai jumts būtu tīrs un skaists. Bet, kad pēc tam jumts sāk tecēt, – tad dariet jebko, lai tā nebūtu, tad jumta vizuālais izskats vairs nav būtisks, tad drīkst likt visas ventilācijas, kur tas nepieciešams. Tomēr labāk jau izdarīt visu uzreiz – gan lētāk, gan stresa mazāk. Tieši rūpīgs darbs, ņemot vērā visas nianses jau jumtu montējot, ir tas, kas nosaka jumta kalpošanas kvalitāti un laiku. Tāpēc meistara izvēlei jāpiešķir vislielākā vērība. Tā kā pasūtītājam bieži vien trūkst pieredzes, drošāk ir konsultēties ar jumtu materiālu ražotāju. Šie meistari gadā uzmontē 10 un vairāk jumtu, ir pieredzējuši un nesalaidīs kaut ko dēlī.

Foto: Publicitātes foto

Uzlikt taisnu jumta laukumu uz precīzi izlīmeņotām latām varēs daudzi, bet dzīvē kā jau dzīvē – katrai spārei ir vismaz pāris centimetru nobīde. Un te sākas meistarības pārbaude, lai arī šajos apstākļos saglabātos perfekts jumta klājums. Īsta meistara pārbaude notiek brīdī, kad jumtam jāveido pieslēgumi ar skursteņiem, jumtu lūkām, kad papildus jāpiestiprina sniega barjeras, ventilācijas izvadi un notekas. Un kur nu vēl jānobeidz jumta loksne! Balex Metal piedāvā pilnu jumta papildelementu komplektu, pērkot jumta klājumu. Arī jumta skrūves. Šeit būtu svarīgi ņemt visus materiālus, pie reizes pasūtot jumta klājumu, lai galva nesāp un lai pareizi tehnoloģiski jumtu uzreiz var ieklāt. Un kas nav mazāk svarīgi – visi jumta papildelementi būs jūsu izraudzītajā jumta krāsā.

Foto: Publicitātes foto

Laba meistara izvēle ir svarīga vēl viena apstākļa dēļ – ražotāja dotā garantija jumtam ir spēkā tikai tad, ja tas ir tehnoloģiski pareizi ieklāts.

Un vēl. Domājot par jumtu, tagad ir īstais brīdis. Pasūtot Balex Metal jumtu līdz maija beigām, tas atbrauks pats. Nav nozīmes metriem un daudzumam – Balex šajā pavasarī pievedīs klāt pat vienu kvadrātmetru. Turklāt kārtīgam saimniekam pie kārtīga jumta noderēs instrumenti.

Sīkāka informācija

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu