«Tildes» apgrozījums pērn pieauga par 34,45%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Programmatūras uzņēmums SIA «Tilde» pērn strādāja ar 5,341 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 34,45% vairāk nekā iepriekšējā gadā, kompānijas peļņa pieauga par 4,53 reizēm un sasniedza 387 823 eiro, liecina «Firmas.lv» informācija.

Vadības ziņojums liecina, ka kompānijas apgrozījuma pieaugumu sekmēja attīstība savās darbībās valodas tehnoloģiju jomā, uzņēmuma vadības risinājumu izstrādē un lokalizācijas pakalpojumu sniegšanā. Tāpat kompānijas izaugsmi nodrošināja iepriekšējos periodos veiktās investīcijas jaunu tehnoloģiju izveidē un inovatīvu projektu sagatavošanā.

Vadība minēja, ka pērn kompānija mērķtiecīgi īstenoja stratēģiju attīstīt līderību mākslīgā intelekta jomā. Mākslīgā intelekta tehnoloģijas ļāva «Tilde» radīt nākamās paaudzes mašīntulkošanas sistēmas, kas būtisko uzlabo tulkojuma kvalitāti. Tas ļāva kompānijai sasniegt labākos rezultātus pasaules mašīntulkošanas sacensībās «WMT 2017».

Tāpat vadības ziņojumā norādīts, ka kompānija uzsāka darbu pie mašīntulkošanas risinājumiem, kas nodrošina Eiropas Savienības (ES) prezidentūru darbu. ES Prezidentūras Tulkotājs atklāts Tallinas Digitālajā Samitā. Kā arī pērn kompānijai dubultojās klientu skaits veidotajam uzņēmumu vadības un grāmatvedības mākoņpakalpojumam «Tildes Jumis Pro». Gada nogalē izlaists arī jauns mākoņtehnoloģijās balstīts risinājums «Tildes Jumis Personāls», kas paredzēts algu aprēķinam un personāla vadībai.

Kompānijas vadības ziņojumā atzīmēts, ka kompānija radīja jaunus komerciālus pielietojumus inovatīvām mākslīgā intelekta tehnoloģijām, sāka piedāvāt specializētu virtuālo asistentu izstrādi, kas automatizē klientu apkalpošanas darbu, savukārt plašu interesi guvuši «Tilde» risinājumi balss atpazīšanai un sintēzei, ko veicināja jaunā viedtālruņu lietotne «Tildes Balss».

Vadības ziņojumā norādīts, ka 2018.gadā kompānija plāno turpināt attīstīt eksporta pakalpojumus un palielināt uzņēmuma atpazīstamību starptautiskajos tirgos.

Programmatūras uzņēmums SIA «Tilde» dibināts 1991.gada septembrī un tā pamatkapitāls ir 30 000 eiro. Kompānijas 50% kapitāldaļas katram pieder valdes priekšsēdētājam Andrejam Vasiļjevam un valdes loceklim Uldim Dzenim.

2016.gadā kompānija strādāja ar 3,973 miljoniem eiro, kas ir par 12,32% mazāk nekā 2015.gadā, bet peļņa samazinājās par 22,96% un bija 85 606 eiro.

Kompānijas pamatdarbība ir tehnoloģiju lokalizācija Baltijā, kas nodrošina tehnoloģiju pārlikšanu vietējās valodās, to saskaņošanu ar vietējiem likumiem un kultūru, kā arī automatizē valodu tehnoloģijas tulkošanu, organizē un padara pieejamas zināšanas izglītības, zinātnes, valodas un kultūras jomās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu