RD koalīcija rosinās katram deputātam jautājumus ļaut uzdot 10 minūtes

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Kārtējo reizi mainot pašvaldības nolikumu, Rīgas domes koalīcija rosinās noteikt, ka domes sēdē katrs deputāts varēs uzdot jautājumus ziņotājam 10 minūtes, informē Rīgas dome.

Rīgas domes ārkārtas sēde, kurā izskatīs Rīgas pašvaldības nolikuma grozījumu projektu, paredzot mainīt kārtību, kādā deputāti uzdod jautājumus ziņotājam domes sēdēs, tiks sasaukta nākamnedēļ, 21.maijā.

Nolikuma grozījumu projekts trešdien, 16.maijā, tiks izskatīts arī Finanšu un administrācijas lietu komitejā, dodot iespēju deputātiem iepazīties ar piedāvātajām izmaiņām un uzdot jautājumus ziņotājam – domes priekšsēdētājam Nilam Ušakovam (S).

Kā norādījis mērs, lai nodrošinātu demokrātijas principu ievērošanu un vienlaikus arī uzlabotu deputātu darba organizētību, nolikumā plānots noteikt, ka domes sēdē katrs deputāts var uzdot jautājumus ziņotājam 10 minūtes vai 20 minūtes, pieņemot pašvaldības budžetu.

«Ja izsmeļošas informācijas iegūšanai deputātiem ar šo laika limitu nepietiek, izskatāmais lēmuma projekts tiek nosūtīts atkārtotai izskatīšanai atbildīgajai komitejai. Komitejas sēdē ziņotājam jautājumus varēs uzdot neierobežoti, arī deputāti, kas nav attiecīgās komitejas locekļi,» pauž Ušakovs.

Tāpat viņš norāda, ka koalīcija esot gatava turpmāk pilnveidot arī citus pašvaldības nolikuma punktus, ja tas veicinās konstruktīvu darbu domē. Šim mērķim plānots izveidot darba grupu, kurā darbotos visu frakciju pārstāvji.

Jau vēstīts, ka vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (VL/TB-LNNK) 26.martā izdeva rīkojumu par 1.martā pieņemto Rīgas pašvaldības nolikuma grozījumu darbības apturēšanu. Tie paredzēja, ka deputāti sēdēs nedrīkst uzdot vairāk par trīs jautājumiem. Tajā pašā dienā dome sasauca ārkārtas sēdi, kurā nolikums tika mainīts, nosakot, ka turpmāk jautājumu sesijai par vienu lēmumprojektu tiks atvēlētas 20 minūtes, bet skatot pašvaldības budžetu - 90 minūtes.

10.aprīlī ministrija paziņoja, ka Rīgas domes saistošo noteikumu grozījumi, kas nosaka 20 minūšu laika ierobežojumu deputātu jautājumu uzdošanai, arī neatbilst spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem un būtu jāatceļ.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu