«VEF Radiotehnika RRR» peļņa € 1,225 miljoni, apgrozījums samazinājies

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Akustisko sistēmu ražotājs «VEF Radiotehnika RRR» pagājušajā gadā strādāja ar 788 941 eiro apgrozījumu, kas ir par 19,5% mazāk nekā 2016.gadā, taču uzņēmums guvis peļņu 1,225 miljonu eiro apmērā pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš, liecina kompānijas auditētais finanšu pārskats, kas iesniegts biržai «Nasdaq Riga».

«VEF Radiotehnika RRR» pērn saražoja pasūtījumus, kuri tiek nosūtīti pasūtītājiem ārvalstīs, tajā skaitā Polijā, Ungārijā, Itālijā, Krievijā, Igaunijā un citās pasaules valstīs.

Uzņēmuma peļņa pērn gūta galvenokārt no kreditoru parādu norakstīšanas pēc «VEF Radiotehnika RRR» tiesiskās aizsardzības procesa pabeigšanas.

No pamatdarbības «VEF Radiotehnika RRR» pērn cieta zaudējumus, kas saistīti ar ieņēmumu struktūras maiņu. 2017.gadā uzņēmums palielināja akustisko sistēmu ražošanu un to pārdošanu. Saskaņā ar vadības aprēķiniem, 2018.gadā ieņēmumi no saražotās produkcijas veidos 525 400 eiro un ieņēmumi no saimnieciskās darbības pārsniegs izdevumus par 50 397 eiro, līdz ar to pozitīvā naudas plūsma no saimnieciskās darbības spēs nodrošināt finansējumu likviditātes problēmu atrisināšanai.

Kompānijas finanšu pārskata vadības ziņojumā arī atzīmēts, ka galvenie «VEF Radiotehnika RRR» pamatdarbības veidi bija nekustamā īpašuma iznomāšana un akustisko sistēmu ražošana, to korpusu iepirkšana un realizācija. Jauni pamatdarbības veidi pērn netika apgūti.

Nākotnē uzņēmums plāno atjaunot akustisko sistēmu un to korpusu izstrādāšanu, ražošanas organizēšanu un realizāciju.

Jau vēstīts, ka «VEF Radiotehnika RRR» akcionāri ārkārtas sapulcē šī gada janvārī nolēma samazināt kompānijas pamatkapitālu par 3,314 miljoniem eiro. Pamatkapitāla samazināšana veikta, samazinot uzņēmuma akcijas nominālvērtību no 1,4 eiro līdz 0,1 eiro par akciju.

Samazināšanas iemesls ir nepieciešamība segt «VEF Radiotehnika RRR» uzkrātos iepriekšējo gadu zaudējumus, uzlabot bilanci, kas ļaus iespēju uzņēmumam piedalīties Eiropas finansējumos ražošanas attīstīšanā. Kopumā pamatkapitāla samazināšana ļaus segt «VEF Radiotehnika RRR» zaudējumus 3 313 809 eiro apmērā.

Pēc pamatkapitāla samazināšanas tas ir palicis 254 908,40 eiro.

«VEF Radiotehnikas RRR» akcijas kotē «Nasdaq Riga» otrajā sarakstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu