«Mercedes-Benz» gatavo «Tesla Model S» konkurentu; elektrificēs visus modeļus

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Mercedes-Benz patlaban gatavo S klases izmēra sedanu, kurš varētu konkurēt ar Tesla Model S premium elektroauto tirgū.

Pilna izmēra sedans, kurš kristīts par EQ S, būs daļa no Daimler AG plāna līdz 2022.gadam izlaist 10 elektriskus auto. To, prezentējot modernizēto A klasi, atklājis Daimler koncerna vadītājs Dīters Cetše, ziņo Automotive News Europe.

Viņš arī piebildis, ka līdztekus elektriskajiem EQ zīmola automobiļiem Daimler izstrādās plug-in hibrīdus, kas sniegs «citādāku» elektrisko autonomiju, nekā šā brīža auto, kā arī tā dēvētos 48 voltu maigos hibrīdus, pamazām atsakoties no tīriem iekšdedzes dzinējiem. «Visi auto tiks elektrificēti,» - tā Cetše.

Pagājušajā gadā ar rekordlieliem piegāžu un peļņas apjomiem Mercedes-Benz saglabāja pasaulē vadošā premium auto ražotāja godu, pārspējot sīvākos konkurentus BMW un Volkswagen grupā ietilpstošo Audi. Taču elektroauto izstrādes izmaksas, kā arī iespējamās tirdzniecības barjeras zīmola lielākajos noieta tirgos ASV un Ķīnā, apdraud koncerna peļņas rādītājus.

Lai riskus mazinātu, Daimler iecerējuši attīstīt elastīgumu vietējās ražotnēs, kā arī veidot sadarbību ar citiem uzņēmumiem, kā, piemēram, ar BAIC Ķīnā, kas palīdzēšot koncernam iekļauties Āzijas valstī plānotajās elektroauto minimālajās kvotās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu