Somija sniedz galīgo apstiprinājumu «Nord Stream 2» būvniecībai ekonomiskajā zonā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Somija ceturtdien izdeva galīgo apstiprinājumu gāzesvada «Nord Stream 2» būvniecībai caur valsts ekonomisko zonu, teikts publiskotajā Dienvidsomijas Reģionālās valsts administratīvās pārvaldes paziņojumā.

«Dienvidsomijas Reģionālā valsts administratīvā pārvalde devusi apstiprinājumu, ko pieprasa Somijas likumdošana attiecībā uz ūdenstilpju aizsardzību, «Nord Stream 2» gāzesvada būvniecībai starp Krieviju un Vāciju Somijas ekskluzīvajā ekonomikas zonā,» norāda pārvalde.

Somijas valdība jau pagājušajā nedēļā apstiprināja «Nord Stream 2» būvniecību caur valsts ekonomisko zonu.

Tikmēr šis projekts saskāries ar pretestību citās Eiropas Savienības (ES) valstīs.

Kā vēstīts, Vācijas kanclere Angela Merkele otrdien paziņoja, ka iecerētais Krievijas gāzesvada «Nord Stream 2» projekts nav realizējams bez Ukrainas iesaistīšanās gāzes tranzītā.

Savukārt pirmdien Ukrainas prezidents Petro Porošenko aicināja Vāciju atteikties no piedalīšanās «Nord Stream 2» izbūvē, norādot, ka tas veicinās blokādi pret Ukrainu.

«Nord Stream 2» būs Baltijas jūrā ieguldīts savienojums, kas nodrošinās dabasgāzes transportēšanu vairāk nekā 1200 kilometru attālumā no gāzes krātuvēm Krievijā līdz klientiem Eiropā. Paredzēts, ka «Nord Stream 2» divu cauruļvadu sistēma nodrošinās gāzes importa vajadzības ar jaudu 55 miljardi kubikmetru gāzes gadā.

Projekts izmaksās apmēram desmit miljardus eiro.

Triju Baltijas valstu un Polijas parlamentu spīkeri martā kopīgā vēstulē brīdināja citu Eiropas valstu parlamentus, ka gāzesvads «Nord Stream 2» ir Maskavas politikas instruments, kas padziļinās Eiropas atkarību no Krievijas.

ES klimata politikas un enerģētikas komisārs Migels Ariass Kanjete pērn atzina, ka «Nord Stream 2» nesaskan ar ES enerģētikas politikas mērķiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu