Ungārijas valdībai lojāls žurnāls publicē Sorosa «algotņu» sarakstu

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ungārijas žurnāls «Figyelo» publicējis ASV miljardiera Džordža Sorosa «algotņu» sarakstu, kurā iekļauti vairāk nekā 200 cilvēku vārdi.

Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns, kura vadītā konservatīvā partija «Fidesz» svētdien uzvarēja parlamenta vēlēšanās, pagājušajā mēnesī paziņoja, ka valdībai zināmi aptuveni 2000 cilvēku, kas ietilpst «Sorosa algotņu armijā».

Orbāns, kurš savā priekšvēlēšanu kampaņā uzvēra nepieciešamību cīnīties pret imigrāciju, apsūdzējis Sorosu centienos pārpludināt Ungāriju ar imigrantiem.

«Figyelo» publicētajā sarakstā iekļauti tiesību aizstāvju organizāciju locekļi, korupcijas apkarošanas organizāciju pārstāvji, bēgļu tiesību aizstāvji, žurnālisti un Sorosa dibinātās Centrāleiropas Universitāte (CEU) amatpersonas.

Tiesa gan, vairāki no sarakstā iekļautajiem cilvēkiem ir miruši.

Orbāns pirms vēlēšanām baidīja iedzīvotājus ar Sorosu un imigrantu pūļiem, ar ko Ungāriju gribot pārpludināt, kaut arī kopš 2015.gada migrācijas krīzes Ungārijā palicis ļoti neliels skaits migrantu. Vairums turpināja ceļu uz citām Eiropas valstīm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu