Paaugstinās maksu par bīstamo atkritumu apglabāšanu Zebrenes poligonā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Pabērzs

No 10.aprīļa maksa par bīstamo atkritumu apglabāšanu Zebrenes poligonā tiks paaugstināta līdz 100 eiro par tonnu bez pievienotā vērtības nodokļa (PVN), liecina paziņojumi oficiālajā izdevumā «Latvijas Vēstnesis».

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra pārstāvis Oskars Vizbulis skaidroja, ka līdz šim maksa par vienas tonnas bīstamo atkritumu apglabāšanu poligonā bija 80 eiro bez PVN. Viņš skaidroja, ka cenas aprēķinos tiek izmantoti dažādi kritēriji, un viens no tiem ir dabas resursu nodoklis, kas, saskaņā ar likumu, ik pa gadiem mainās.

Tāpat bīstamo atkritumu apglabāšanas pakalpojuma cenas pieaugums Zebrenes poligonā paredzēts nākamgad. Plānots, ka no 2019.gada 1.janvāra vienas tonnas bīstamo atkritumu apglabāšana poligonā maksās 110 eiro bez PVN.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvā esošā informācija, Poligons ekspluatācijā tika nodots 2008.gada decembrī, bet 2009.gada februārī tas tika svinīgi atklāts. Darbība poligonā gan tika uzsāka vien 2011.gada janvārī, un kopš tā laika to apsaimnieko LVĢMC.

Poligonā tiek pieņemti bīstamo atkritumu veidi, kas atbilst tam izsniegtajai A kategorijas atļaujai piesārņojošas darbības veikšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu