Uzlidojumā Sīrijas armijas bāzei gājuši bojā 14 cilvēki, tai skaitā Irānas militārpersonas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Naktī uz pirmdienu notikušajā uzlidojumā Sīrijas armijas bāzei gājuši bojā 14 cilvēki, tostarp Irānas militārpersonas, pirmdien paziņojusi Londonā bāzētā Sīrijas cilvēktiesību aktīvistu organizācija «Syrian Observatory for Human Rights» (SOHR).

Savienotās Valstis un Francija paziņojušas, ka nav veikušas šo uzlidojumu.

«Uzbrukumā gaisa spēku bāzei T-4 (Taifuras aviobāzei) nogalināti vismaz 14 kaujinieki, tostarp irāņu karavīri,» pavēstījusi SOHR.

Arī Sīrijas valsts mediji iepriekš ziņoja, ka uzbrukumā ir bojāgājušie un ievainotie, bet konkrētu skaitu neminēja.

T-4 bāze, kas tiek dēvēta arī par Taifūras vai Tijāsas aviobāzi, atrodas netālu no Himsas, Sīrijas vidienē.

Tiek uzskatīts, ka tur bāzēti arī Sīrijas režīma sabiedroto Krievijas un Irānas spēki, kā arī Teherānas atbalstītā Libānas grupējuma «Hizbollah» kaujinieki.

SOHR norādīja, ka nevar noteikt, kas veicis uzlidojumu T-4.

Sīrijas pilsoņkarā vairākkārt uzbrukumus Sīrijas teritorijā veikusi arī Izraēla, tostarp bombardējot mērķus, kas saistīti ar Irānu un «Hizbollah» vai Sīrijas režīma ķīmisko ieroču programmu.

Uzlidojums T-4 veikts dienu pēc tam, kad pasauli pāršalca ziņas par jaunu iespējamu ķīmisko uzbrukumu Sīrijā netālu no Damaskas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu