Latvijas valstspiederīgajam izvirza apsūdzību par deviņgadīga zēna notriekšanu Tenerifē

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Google Maps, Spānijas policija

Pagājušonedēļ Tenerifē ar automašīnu tika notriekts deviņus gadus vecais Kārters Kārsons no Ziemeļīrijas. Diennakti pēc notikušā zēns slimnīcā mira. Saistībā ar puisēna notriekšanu un bēgšanu no notikuma vietas aizturēti divi Latvijas valstspiederīgie. Trešdien notika tiesas sēde, kurā vienam no vīriešiem tika izvirzīta apsūdzība par nonāvēšanu nolaidības rezultātā un neapstāšanos, lai cietušajam palīdzētu, vēsta raidorganizācija BBC.

Kārsona ģimene uz Spānijai piederošo Tenerifes salu bija devusies ceļojumā. Automašīna notrieca zēnu ceturtdien, 29.martā, kad viņš kopā ar tēvu izgāja no veikala Adehē. Vadītājs no notikuma vietas aizbēga.

«Kārteru aizveda uz slimnīcu, kur ārsti centās viņu glābt, bet diemžēl tas neizdevās,» portālam «The Irish Sun» stāsta Kārsonu ģimenes draudzene Šarlīna Dinena.

Policija vēlāk atrada pamestu «Alfa Romeo» markas automašīnu sarkanā krāsā un aizturēja divus 39 un 34 gadus vecus vīriešus, kuri sākotnēji atteicās sniegt liecību. Abi ir Latvijas valstspiederīgie, kuri iepriekš nav krimināli sodīti.

Vecākais vīrietis, kuram izvirzīta apsūdzība, Tenerifē strādāja kā celtnieks. Viņa draugs salā ieradās dažas dienas pirms incidenta.

39 gadus vecais vīrietis paturēts apcietinājumā, savukārt viņa 34 gadus vecais paziņa atbrīvots pret galvojumu. Tomēr arī viņam būs jāstājas tiesas priekšā par nepalīdzēšanu notriektajam bērnam.

Notiesājoša sprieduma gadījumā vīrietim, kurš bija pie stūres, varētu piespriest cietumsodu līdz četriem gadiem par smagāko apsūdzības punktu un vēl 18 mēnešus cietumā par bēgšanu no notikuma vietas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu