Pētījums: Makaronu ēšana var palīdzēt cilvēkiem nomest lieko svaru

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Kamēr vairums cilvēku, lai saglabātu figūru, cenšas izvairīties no pārāk liela ogļhidrātu patēriņa, zinātnieki jaunā pētījumā atklājuši, ka makaroni diētas laikā patiesībā var palīdzēt zaudēt svaru.

Pētījumā, kas publicēts zinātniskajā žurnālā «BMJ Open», tika izanalizētas 2488 brīvprātīgo dalībnieku svara izmaiņas, ko izraisa makaronu lietošana pārtikā. Katrs dalībnieks citu ogļhidrātu vietā nedēļā apēda 3,3 porcijas makaronu.

Pētījums (Angļu val., 2,1 Mb, pdf)

Makaroniem parasti ir zems glikēmiskais indekss, proti, tie cukura līmeni asinīs palielina lēnāk nekā citi rafinētie ogļhidrāti, piemēram, maize.

Toronto universitātes pētnieki atklāja, ka to indivīdu, kuri pārtikā lietoja makaronus, ķermeņa svars samazinājās, nevis pieauga.

«Pētījumā atklājās, ka makaroni nav vainojami svara pieaugumā, tāpēc varētu būt daļa no veselīgas diētas,» atklāja pētījuma autors Džons Sīvenpaipers (John Sievenpiper).

Tā kā makaronu pozitīvā iedarbība pagaidām ir novērota tikai kombinācijā ar glikēmisko diētu, pētnieki nākotnē cer noskaidrot, vai makaronus iespējams iekļaut arī citās diētās.

Tomēr, kā jau zināms, kas par daudz, tas par skādi, tāpēc pētnieki iesaka nepārprast šo atklājumu un ogļhidrātus patērēt kontrolētā daudzumā.

Pētījumu vari lasīt arī šeit (Angļu val.)

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu