Melnkalne izraida vienu Krievijas diplomātu

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Melnkalne trešdien nolēmusi izraidīt vienu Krievijas diplomātu, reaģējot uz Lielbritānijā notikušo uzbrukumu bijušajam krievu dubultaģentam Sergejam Skripaļam.

Melnkalnes valdība paziņoja, ka informējusi Krievijas vēstniecību Podgoricā par šo lēmumu un likusi vārdā neminētajam diplomātam septiņu dienu laikā pamest valsti.

Melnkalne lēmumu pieņēmusi «koordinācijā ar mūsu sabiedrotajiem».

Neskatoties uz spēcīgiem Krievijas iebildumiem, Melnkalne pērnā gada jūnijā iestājās NATO. Melnkalne arī vainojusi Krieviju par saistību ar 2016.gada oktobrī notikušo apvērsuma mēģinājumu šajā Balkānu valstī.

Solidarizējoties ar Lielbritāniju pēc Solsberi notikušā uzbrukuma, vismaz 26 valstis jau paziņojušas par Krievijas diplomātu izraidīšanu.

ASV paziņojušas par 60 Krievijas spiegu izraidīšanu.

Skripaļs un viņa meita Jūlija 4.martā Solsberi tika atrasti bez samaņas uz soliņa parkā. Abi joprojām atrodas slimnīcā kritiskā stāvoklī. Lielbritānijas varasiestādes uzskata, ka Skripaļiem uzbrukts ar Krievijā izstrādāto nervus paralizējošo vielu «Novičok».

Lielbritānijas ārlietu ministrs Boriss Džonsons parlamentā skaidroja, ka Krievija uzbrukumu sarīkojusi, lai iebiedētu potenciālos pārbēdzējus, kā arī mobilizētu elektorātu pirms prezidenta vēlēšanām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu