Pazudušās Madelēnas lieta: policija turpinās pirms 11 gadiem pazudušās meitenes meklēšanu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scnapix

Lielbritānijas policija saņēmusi jaunu finansējumu pirms 11 gadiem pazudušās Madelēnas Makanas meklējumiem. Madelēna trīs gadu vecumā pazuda no savu vecāku brīvdienu mājas Portugalē, un kopš tā laika policija nav atmetusi ar roku cerībām meiteni atrast.

«Valdība joprojām atbalsta izmeklēšanu par Madelēnas Makanas pazušanu,» policijas pārstāvis apliecināja raidorganizācijai SKY.

Madelēna pazuda no savu vecāku brīvdienu mājas Portugālē 2007.gada maijā. Bērna pazušanas izmeklēšana ir viena no pēdējo gadu dārgākajām augsta profila izmeklēšanām.

Skotlendjards piedalās izmeklēšanā kopš 2011.gada pēc Madelēnas vecāku Keitas un Gerija Makanu lūguma. Kopš tā laika izmeklēšanai piešķirtais finansējums ik pēc pusgada tiek apstiprināts no jauna.

Foto: AP/Scnapix

Izmaksas šobrīd veido 11 miljonus sterliņu mārciņu (12,6 miljonus eiro). Periodam no pagājušā gada oktobra līdz šā gada marta beigām tika atvēlēti 154 000 mārciņu (176 000 eiro).

2013.gadā Portugāles un Lielbritānijas policija nopratināja četrus aizdomās turamos, taču apsūdzības tā arī netika izvirzītas, vēsta BBC.

2015.gadā tika ievērojami samazināts izmeklēšanā iesaistīto britu policistu skaits - no 29 līdz četriem. Pagājušā gada maijā, kad kopš Madelēnas pazušanas apritēja desmit gadi, policija atskaitījās, ka esot izskatīti apmēram 40 000 dokumentu un izmeklēti vairāk nekā 600 cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu