Princis Harijs un Megana Mārkla atklāja, kas būs viņu kāzu tortes konditors un kāda būs īpašās kūkas garša. Šefpavāres lomu ieņems Klēra Ptaka no «London's Violet Cakes», bet kūkas īpašo garšu veidos citroni un plūškoks, kurus papildinās «spilgti pavasara aromāti», bija teikts Kensingtonas pils oficiālajā paziņojumā. Kāzu torte tiks dekorēta ar krēma glazūru un svaigiem ziediem, ziņo harpersbazaar.com.
Princis Harijs un Megana Mārkla saka «jā» savai kāzu tortei
Bet kas tad īsti ir plūškoks, īpašā Harija un Meganas kāzu tortes sastāvdaļa, kas tiks celta svinīgajā galdā jau 19. maijā? Plūškoks nav gluži tradicionāla karalisko kāzu mielastu sastāvdaļa, bet tam ir daudzi un dažādi lietojumi. Krēmkrāsas ziedi ir ēdami, tos var ievākt maijā un jūnijā, arī ogas, kas izaug vēlāk vasarā, ir ēdamas. Tomēr augs pats par sevi ir nedaudz indīgs. Plūškoka ziedu un ogu garša svaigā veidā var būt nepatīkama, bet, tos pagatavojot, indīgās vielas pazūd un garša kļūst ļoti patīkama.
Tradicionāli britu kāzās viesi tiek cienāti ar augļu kūkām. Prinča Viljama un Keitas Midltones kāzās 2011. gadā tika pasniegta šāda kūka (bet viņiem bija arī otra – šokolādes biskvīta kūka). Arī prinča Čārlza un princeses Diānas kāzās 1981. gadā bija augļu kūka.