7 iedarbīgi veidi, kā tikt galā ar mikroviļņu krāsns netīrumiem

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Mikroviļņu krāsns tīrīšana ir viens no tiem nepatīkamajiem darbiem, kuru atliekam uz vēlāku laiku. Tomēr, lai uzturētu šo sildierīci kārtībā un ēdiens garšotu tā, kā tam jāgaršo, tīrīšana ir jāveic regulāri. Neatkarīgi no tā, vai tava mikroviļņu krāsns atrodas uz galda virsmas vai ir iebūvēta, lūk, 7 dažādi veidi, kā to rūpīgi iztīrīt, nebaidoties sabojāt, ziņo compactappliance.com. Pirms sāc izmantot jebkuru no tālāk aprakstītajiem tīrīšanas veidiem, pārliecinies par to, ka krāsniņa ir atvienota no strāvas.

 
Foto: Depositphotos.com

Mitri papīra dvieļi

Viena no ātrākajām mikroviļņu krāsns tīrīšanas metodēm - ievieto tajā kaudzīti mitru papīra dvieļu un ļauj krāsnij darboties maksimālās jaudas režīmā līdz pat 5 minūtēm. Tvaiks no dvieļiem mīkstinās netīrumus uz krāsns sienām. Kad tie paši papīra dvieļi būs atdzisuši, izmanto tos, lai noslaucītu šīs atmirkušās sienas.

 
Foto: Depositphotos.com

Dzeramā soda

Lai noņemtu dažādus izlijušos šķidrumus no mikroviļņu krāsns apakšas un rotējošā paliktņa, kas griežas, pagatavo maisījumu no dzeramās sodas un ūdens, proporcijā 2:1. Uzklāj to uz sakaltušajiem netīrumiem un ļauj maisījumam iedarboties 5 minūtes. Noslauki sodu ar mitru sūkli vai auduma gabalu un tad visu izslauki ar papīra dvieli.

 
Foto: Depositphotos.com

Ūdens un etiķis

Līdz pusei piepildi glāzi vai bļodu, kuru droši var sildīt mikroviļņu krāsnī, ar ūdeni un pievieno vienu ēdamkaroti galda etiķa, tad samaisi. Liec trauku krāsnī un ieslēdz to maksimālās jaudas režīmā uz 5 minūtēm. Šis process samitrinās krāsns sienas un atmiekšķēs sakaltušos netīrumus. Pēc karsēšanas uzmanīgi izņem stikla trauku un noslauki mikroviļņu krāsns iekšpusi ar tīru lupatu vai papīra dvieli. Izņem rotējošo stikla šķīvi un nomazgā to tāpat kā mazgā traukus, vari izmantot arī trauku mazgājamo mašīnu.

 
Foto: Depositphotos.com

Etiķis un dzeramā soda

Abas sastāvdaļas ir lētas un lielākajai daļai cilvēku tās jau atrodas mājās. Vienā litrā silta ūdens izšķīdini 4 ēdamkarotes dzeramās sodas. Maisi, līdz esi drošs, ka soda pilnībā izšķīdusi. Iemērc sūkli vai kādu lupatiņu maisījumā un rūpīgi noslauki visas mikroviļņu krāsns sienas.

Pēc tam traukā, kuru drīkst sildīt mikroviļņu krāsnī, vienādās daļās sajauc ūdeni ar galda etiķi un liec to krāsnī. Ieslēdz sildelementu maksimālās jaudas režīmā uz trim minūtēm vai līdz brīdim, kad ūdens kādu brīdi jau vārījies. Turi krāsniņas durvis aizvērtas vēl 10 minūtes, lai tvaiks var paveikt brīnumus. Atver mikroviļņu krāsni, uzmanīgi izņem ūdens bļodu un pārējos izņemamos elementus. Iemērc tos ziepjūdenī, bet ar etiķūdeni izslauki krāsniņu. Slauki tik ilgi, kamēr nav redzamas sodas paliekas.

Uzmanīgi! Neapdedzinies ar karsto etiķūdeni!

 
Foto: Depositphotos.com

Citrona sula

Pārgriez citronu uz pusēm un abas puses ar griezto daļu uz leju ievieto mikroviļņu krāsnī uz grozāmās virsmas. Turpat pievieno ēdamkaroti ūdens. Sildi vienu minūti vai līdz brīdim, kad citrons būs karsts un krāsniņā redzami tvaiki. Tad vienkārši izslauki krāsniņu ar tīru papīra dvieli.

 
Foto: Depositphotos.com

Trauku mazgājamais līdzeklis

Traukā, kuru drīkst izmantot mikroviļņu krāsnī, ielej ūdeni un neskopojoties pievieno trauku mazgājamo līdzekli. Trauku ievieto krāsnī un to sildi 1 minūti vai arī līdz brīdim, kad sācis izdalīties tvaiks. Tad izņem bļodu no krāsns, esošajā šķidrumā samitrini sūkli un vienkārši noslauki krāsns sieniņas. Tvaiks netīrumus būs padarījis viegli tīrāmus. Lai uzlabotu aromātu, maisījumam var pievienot arī dzeramo sodu.

 
Foto: Depositphotos.com

Stikla tīrīšanas līdzeklis

Bļodā sajauc 2 daļas stikla tīrīšanas līdzekļa ar 1 daļu ūdens. Pagatavotais šķīdums ir piemērots gan krāsniņas iekšpuses, gan ārpuses tīrīšanai. Iemērc tajā sūkli un cītīgi notīri krāsniņas iekšpusi. Izņem visus iespējamos elementus un tīri arī zem tiem, līdz netīrumi izzuduši. Iztīri visas spraugas un rievas, arī ventilācijas atveres, lai atbrīvotos no netīrumiem, kas tur sakrājušies. Vietas, kur ēdiena paliekas ir ļoti piekaltušas, samitrini ar šķīdumu un ļauj nedaudz izmirkt, pirms notīri. Pārliecinies, ka notīri arī krāsns griestus, jo netīrumi bieži vien ir arī tur.

Kad visi traipi ir noņemti, samitrini kādu drānu tīrā ūdenī un vēlreiz visu kārtīgi izslauki. Tā atbrīvosies no pagatavotā šķīduma atliekām krāsnī. Ja palikuši vēl daži piekaltuši netīrumi, izmanto olīveļļā samitrinātu drānu, lai no tiem atbrīvotos. Kad esi izslaucījis ar vienkārši slapju lupatu, ļauj krāsniņai izžūt. Kad tā sausa, pārbaudi, vai nejūti logu tīrītāja aromātu, ja tomēr jūti, izslauki vēlreiz ar mitru, tīru drānu.

Jo biežāk lieto mikroviļņu krāsni, jo regulārāka tīrīšana tai nepieciešama. Ja vēlies, lai tā patīkami smaržotu un labi sildītu ēdienu, krāsniņas iztīrīšana vienreiz dažu nedēļu laikā ir nepieciešama.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu