Lipmans noliedz interesi par investīcijām «Olainfarm»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Zāļu ražotāja «Grindeks» līdzīpašnieks Kirovs Lipmans noliedz interesi par investīcijām zāļu ražotājā «Olainfarm», pavēstīja Lipmana pārstāvji.

«Uzņēmums «Olainfarm» kā investīciju objekts mani nekad nav interesējis un neinteresē arī pašlaik, jo visus savus spēkus un līdzekļus es veltu «Grindeks» koncernam,» sacījis Lipmans.

Viņa pārstāvji norādīja, ka vairākos masu saziņas līdzekļos pagājušajā nedēļā izplatīta informācija, ka Lipmans esot ieinteresēts līdzdalībā «Olainfarm», kuras lielākais akcionārs Valērijs Maligins pagājušā gada decembrī devās mūžībā. Šī informācija pamatota ar to, ka Maligina atraitnes juridiskie pārstāvji Mārtiņš Krieķis un Pāvels Rebenoks no advokātu biroja «Rebenoks un Vilders» ir arī Lipmana interešu pārstāvji tiesvedībā, kas saistīta ar «Grindeks» akciju cenu.

Lipmans norādīja, ka interešu aizstāvībai ir izvēlējies atzītus jomas pārstāvjus, taču citām Rebenoka un Krieķa pārstāvētajām lietām nav nekādas saistības ar «Grindeks» biznesa interesēm.

Tāpat Lipmans piebilda, ka šogad koncerna ražotnēs Latvijā, Igaunijā un Slovākijā plānots ieguldīt vismaz septiņus miljonus eiro.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka «Olainfarm» lielākais īpašnieks tieši un pastarpināti caur SIA «Olmafarm» bija Maligins, kurš 2017.gada decembrī 52 gadu vecumā aizgāja mūžībā. «Olainfarm» nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ar ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu.

«Grindeks» galvenie darbības virzieni ir oriģinālproduktu, patentbrīvo un aktīvo farmaceitisko vielu pētniecība, izstrāde, ražošana un pārdošana. «Grindeks» koncernu veido «Grindeks» un piecas tā meitassabiedrības - Latvijas «Kalceks» un «Namu apsaimniekošanas projekti», Igaunijas «Tallinas farmācijas rūpnīca», kā arī Krievijas «Grindeks Rus» un Slovākijas «HBM Pharma». Lipmanam tiešā veidā pieder 33,29% kompānijas akciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu