SM pārstāvis: Rubesai ir politiskais atbalsts gan no Kučinska, gan Auguļa

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Baltijas valstu kopuzņēmuma «RB Rail» valdes priekšsēdētājai Baibai Rubesai ir politiskais atbalsts gan no Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS), gan satiksmes ministra Ulda Auguļa (ZZS), šodien Saeimas Eiropas lietu komisijas sēdē apliecināja Satiksmes ministrijas parlamentārais sekretārs Edgars Tavars (ZZS).

To viņš sacīja pēc komisijas priekšsēdētājas Lolitas Čigānes (Par!/V) uzdotā jautājuma, vai Rubesai ir pilnīgs politiskais atbalsts.

Tavars skaidroja, ka šis jautājums ir pārrunāts gan ar Auguli, gan SM valsts sekretāru Kasparu Ozoliņu. Tāpat šis jautājums ir skatīts Baltijas valstu premjeru līmenī, un Kučinskis esot aicinājis savus kolēģus izturēties piesardzīgi un neveikt krasas kustības, balstoties uz nepārbaudītu informāciju.

SM parlamentārais sekretārs norādīja, ka, ja starp Baltijas valstu pārstāvjiem būs savstarpēji ķīviņi par «Rail Baltica» ātrgaitas dzelzceļa projekta īstenošanu, tas būs risks, kas var apdraudēt «Rail Baltica» ātrgaitas dzelzceļa projekta ieviešanu saistībā ar pieeju Eiropas Savienības līdzekļiem.

Kā ziņots, šodien komisijas sēdē tiek diskutēts par «Rail Baltica» ātrgaitas dzelzceļa projekta norisi, tādējādi demonstrējot Saeimas atbalstu projekta īstenošanai, aģentūru LETA informēja Saeimas preses dienestā.

Kā iepriekš norādīja komisijas priekšsēdētāja Čigāne, deputātus bažīgus darījuši notikumi, kas met ēnu pār projekta virzību, precīzāk, neskaidrība par valdes priekšsēdētājas Rubesas turpmāko darbību kopuzņēmumā «RB Rail», jo akcionāru sapulcē Lietuvas un Igaunijas akcionāri balsojuši par viņas atstādināšanu no amata.

Viņasprāt, sekmīgai projekta realizācijai svarīgi tuvākajā laikā rast risinājumu domstarpībām un līdz marta beigām starp Baltijas valstīm panākt vienošanos par «RB Rail» turpmāko vadību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu