Ziemeļkoreja apgalvo, ka sankcijas «nekad nedarbosies»

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Ziemeļkoreja otrdien ANO atbruņošanās forumam pauda pārliecību, ka kodolprogrammas dēļ tai noteiktās sankcijas «nekad nedarbosies», šādi kārtējo reizi apliecinot savu opozīciju ASV prezidenta Donalda Trampa proponētajai «maksimālā spiediena» kampaņai.

«ASV vajadzētu apzināties, ka sankcijas un spiediens nekad neapdraudēs [Ziemeļkoreju] un nekad nedarbosies,» ANO atbruņošanās konferencei Ženēvā sacīja Ziemeļkorejas sūtnis Hans Taesons.

Ar šiem spriedumiem viņš nāca klajā tikai dažas dienas pēc tam, kad Tramps bija izsludinājis, pēc paša teiktā, smagākas Ziemeļkorejai jelkad noteiktās sankcijas.

Trampa administrācija apstiprinājusi, ka jaunās sankcijas tiks vērstas pret katru kuģi, kuru šobrīd izmanto Ziemeļkoreja.

«Ja ASV ignorē mūsu vispatiesākos centienus attiecību uzlabošanas labā Koreju starpā, bet dod priekšroku provokācijām un konfrontācijai, tad Korejas Tautas Demokrātiskā Republika pavisam noteikti atbildēs,» sacīja Hans.

Neraugoties uz šķietamo attiecību uzlabošanos Ziemeļkorejas un Dienvidkorejas starpā nule kā noslēgtās «miera Olimpiādes» laikā, Tramps solījis uzturēt spiedienu pret Ziemeļkoreju.

Vašingtonas sūtnis atbruņošanās jautājumos otrdien sacīja, ka ASV nekad neakceptēs Ziemeļkoreju kā kodolvalsti.

«Tas nenotiks nekad,» sacīja Roberts Vuds, reaģējot uz Hana draudiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu