Skapja noslēpumi: saudzīgi uzglabātas un ērti atrodamas drēbes?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Daudzi no mums ir saskārušies ar situāciju, kad skapis ir piebāzts ar drēbēm, kuras, ilgstoši uzglabājot, saburzās, audums zaudē kvalitāti, parādās dažādas smakas, un pat reti vilktas drēbes sāk izskatīties novalkātas un nekvalitatīvas. Mēbeļu salona «Nice Home» eksperts skaidro, ka problēma bieži vien slēpjas nepareizā drēbju uzglabāšanā, nepiemērotā skapja izvēlē u.tml. Pareizi izvēlēts skapis un apģērba glabāšanas nosacījumu ievērošana palīdzēs ilgāk saglabāt drēbes, savukārt organizēts skapis un atbilstoši piemeklēti plauktiņi un pakaramie aiztaupīs rakņāšanos un kāda konkrēta apģērba meklēšanu.

 
Foto: Depositphotos.com

Lai apģērbs nebūtu saspiests

Neraugoties uz to, cik daudz apģērba jums ir, tam skapī jābūt brīvam un nesaspiestam, attiecīgi, izvēloties skapi, jāpievērš uzmanība ietilpībai – vispirms paraugieties uz lietām, ko vēlaties tajā glabāt, tad – uz dzīvokļa vai mājas izmēriem, un, saliekot abas lietas kopā, jāatrod atbilstošais skapja izmērs.

 
Foto: Depositphotos.com

Laba smarža skapī

Skapis ikdienā stāv dzīvoklī, guļamistabā, tāpēc tam ir arī liela ietekme uz veselību. Atveriet veikalā jauna skapja durvis un ieelpojiet gaisu. Ja tas smaržo pēc līmes, kas attiecīgi liecina par zemāku kvalitāti, apdomājiet, kā smaržos drēbes vai visa guļamistaba. Neviens nevēlas, lai ikdienā viņus pavada nepatīkams līmes aromāts. Skapī vienmēr var iekarināt aromātiskos maisiņus vai īpaši tam paredzētus gaisa atsvaidzinātājus, taču jāņem vērā, ka līmes smaku tas neuzveiks. Tas līdzēs tikai gadījumā, ja skapis ir kvalitatīvs, turklāt šie atsvaidzinātāji regulāri jāmaina un ieteicams izvēlēties neitrālu aromātu.

 
Foto: Depositphotos.com

Lai drēbes vēdinās

Mēs visi labi atceramies, kā smaržoja drēbes, kas tika ņemtas ārā no vecmāmiņas ozolkoka skapjiem, kuros mēdza uzkrāties putekļi. Mūsu mammas un vecmāmiņas skapjus regulāri vēdināja, pavasaros izņemot ārā visas drēbes, izkarot saulītē un tad atkal liekot atpakaļ. Mūsdienās šo darbu iespējams aiztaupīt, izvēloties skapi bez durvīm un ar tikko pamanāmu karkasu. Tādā drēbes netiek saspiestas, tās vēdinās, neuzkrājas liekie putekļi katrā plauktā, tie savācas tikai uz grīdas, ko ērti uzkopt, ir viegli uzreiz atrast kāroto apģērba gabalu.

 
Foto: Depositphotos.com

Katrai lietai sava vieta

Lai apģērbs ilgāk saglabātos labā stāvoklī un nebūtu tik bieži jāgludina, iesakām izvēlēties skapi, kas aprīkots ar dažādiem elementiem – izbīdāmajiem pakaramajiem, speciāliem pakaramajiem biksēm, nelieliem nodalījumiem sīkumiem - kaklasaitēm, jostām, bižutērijai, zeķēm u.c. Mūsdienu skapjos ir pat speciālas bižutērijas kārbiņas un āķīši. Ideāli, ja katrai lietai ir sava vieta – no kažoka līdz pat krellēm. Noteikti jāparedz vieta arī apaviem, taču nevajadzētu glabāt ikdienas ziemas apavus, kas pa dienu kļūst mitri, guļamistabas skapī. Tiem jāatrod vieta priekšnamā.

 
Foto: Depositphotos.com

Virsdrēbes atsevišķi no parastajām drēbēm

Noteikti nevar turēt kopā visas drēbes – primāri ir jānodala ziemas un vasaras sezonas apģērbi. Vasaras sezonas drēbēm labāk derēs pakaramie, bet ziemas - plaukti un grozi. Apģērbu, kas tajā brīdī nav aktuāls, var glabāt speciālās kastēs, kas novietotas skapja augstākajos plauktos. Arī virsdrēbes un parasto apģērbu nedrīkst turēt vienā skapī – mitrums, ko atnesam no āra, nemanot bojā mūsu drēbes. Virsdrēbes nevajadzētu turēt guļamistabas skapī, jo tādējādi mitrums tiek ienests arī tur. Ja esat paredzējis skapī glabāt smagus mēteļus, kažokus u.tml., noteikti jāizvēlas vēl izturīgāks materiāls.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu