Naudiņš uzsver, ka finanšu sektors būtu rūpīgi jāuzmana arī SAB

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Finanšu sektors ir arī nopietns nacionālās drošības jautājums, tāpēc Satversmes aizsardzības birojam (SAB) tas būtu rūpīgi jāuzmana, uzskata Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētājs Romāns Naudiņš (VL-TB/LNNK).

Politiķis gan uzsvēra, ka precīzāka informācija par pēdējo dienu notikumiem varētu būt Nacionālās drošības padomes un Saeimas Nacionālās drošības komisijas rīcībā, bet lielākajai daļai Saeimas deputātu šādu ziņu nav. Pieņemt pareizos lēmumus gan var tikai tad, ja ir pieeja padziļinātai informācijai, uzskata Naudiņš.

Viņš norādīja, ka ir svarīgi netraucēt izmeklēšanu. Politiķis arī pauda, ka tic pašreizējā Korupcijas novēršanas un apkarošanas priekšnieka Jēkaba Straumes spējām un profesionalitātei.

Kā ziņots, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) kriminālprocesa ietvaros ir piemērojis aizturētā statusu Latvijas Bankas prezidentam Rimšēvičam. Sestdienas vakarā Rimšēvičs ieradās KNAB. Naktī uz svētdienu ap plkst.1.30 Rimšēvičs tika aizvests no KNAB telpām uz Valsts policijas izolatoru Čiekurkalnā, kur atrodas joprojām. KNAB 16.februārī Rimšēviča darbavietā un privātīpašumā Langstiņos veica kratīšanu.

Rimšēvičs savu aizturēšanu uzskata par klaji nelikumīgu, taču aizdomās turēta statuss viņam nav šobrīd noteikts, aģentūrai LETA pastāstīja Rimšēviča advokāts Saulvedis Vārpiņš.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka KNAB sācis pārbaudi par masu medijos izskanējušo informāciju, ka bijušais maksātnespējas administrators Māris Sprūds un augsta amatpersona finanšu sektorā no «Norvik bankas» lielākā akcionāra izspieduši kukuļus.

«Norvik bankas» lielākais akcionārs, Lielbritānijā dzīvojošais krievu izcelsmes uzņēmējs Grigorijs Guseļņikovs kopā ar citiem bankas akcionāriem pieteikumā starptautiskai šķīrējtiesai apgalvojis, ka Sprūds un augsta amatpersona finanšu sektorā no viņa izspieduši kukuļus, lai Finanšu un kapitāla tirgus komisija neizdarītu spiedienu pret banku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu