Īrijā tiesā Jaunmaizi: dzīvesbiedrs viņu esot piespiedis slēpt slepkavības pēdas

TVNET/The Independent
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Īrijā notiek 34 gadus vecās Latvijas pilsones Egitas Jaunmaizes tiesāšana. Viņa apsūdzēta dzīvokļa biedrenes, 49 gadus vecās liepājnieces Antras Ozoliņas, slepkavības pēdu slēpšanā, liekot tai izskatīties pēc pašnāvības. Prokurors tiesā sacīja, ka Jaunmaizei to licis darīt toreizējais dzīvesbiedrs Romāns Ponomarkuss, kurš bija īstais slepkava, vēsta portāls «Independent.ie».

Ozoliņa mira 2014.gada 27. vai 28. jūnijā mājā Kilnalekā, ko viņa dalīja ar Jaunmaizi un viņas toreizējo partneri Ponomarkusu.

Jaunmaizei izvirzīta apsūdzība par mēģinājumu kavēt Ponomarkusa aizturēšanu vai kriminālvajāšanu, zinot vai domājot, ka viņš nogalinājis Ozoliņu. Jaunmaize ap nogalinātās sievietes kaklu aplika zilu neilona virvi, liekot notikušajam izskatīties pēc pašnāvības. Jaunmaize savu vainu noliedz.

Sākotnēji 49 gadus vecās sievietes nāve tika uzskatīta par pašnāvību, taču autopsijas rezultāti norādīja uz dažādām nesakritībām. Līdz ar to Īrijas policija sāka notikušo izmeklēt kā slepkavību.

Pēc līķa sekcijas tika secināts, ka uz sievietes galvas un sejas atrodamas sitienu pēdas, bet nāves cēlonis bijis elpvadu saspiešana. Tas ļāva konstatēt, ka Ozoliņa nav izdarījusi pašnāvību.

Jaunmaize sākotnēji policijai sacīja, ka 2014.gada 27.jūnija vakarā esot sastrīdējusies ar Ozoliņu, bet nākamajā rītā atradusi viņas līķi.

Vēlāk sieviete policistiem teica, ka esot redzējusi, kā Ponomarkuss nožņaudz Ozoliņu. Pēc tam viņš Jaunmaizei esot licis ap mirušās sievietes kaklu aplikt virvi, mēģinot to uzdot par pašnāvību, Centrālajā krimināltiesā klāstīja prokurors Patriks Gedžbijs.

Jaunmaizes tiesāšana turpinās. Domājams, ka tiesas sēdes turpināsies vēl divas nedēļas.

Nopietnu apsūdzību dēļ Jaunmaize savulaik tika izdota Īrijas likumsargiem no Latvijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu