LMT uz «Mobile World Congress» vedīs deviņas inovācijas no Latvijas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Mobilo sakaru operators Latvijas Mobilais Telefons (LMT) no 26.februāra līdz 1.martam pārstāvēs Latviju vienā no pasaules vērienīgākajiem notikumiem mobilo tehnoloģiju jomā - «Mobile World Congress» (MWC), kas jau 31. gadu norisinās Barselonā. LMT stendā, ko veidojuši pazīstamie mākslinieki Katrīna Neiburga un Andris Eglītis, būs iespēja iepazīties ar deviņām Latvijā veidotām pasaules līmeņa inovācijām.

«Latvijas uzņēmumi aizvien aktīvāk iegulda konkurētspējīgu tehnoloģiju risinājumu izstrādē, tādēļ dalība šāda mēroga notikumos, kas būs unikāla Latvijas uzņēmumu pieredze, ir nozīmīgs solis, lai aktīvi sekotu līdzi inovāciju tendencēm globālajā mobilo tehnoloģiju arēnā un ieviestu tās arī Latvijā. Ceļā uz modernu ekonomiku – uz viedvalsti - Latvijai ir jāiegulda ekonomikas atvērtībā, veidojot tādu biznesa vidi, kas stimulē uzņēmumu konkurētspēju, eksportu un inovācijas,» uzsver ministru prezidenta biedrs, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens.

LMT stendā iepazīstinās ar jaunākajiem risinājumiem 5G tīkla attīstībā, kā arī gudro pilsētu, bezpilota auto, civilās aizsardzības un citu 4. industriālās revolūcijas tehnoloģiju jomā, kas top Latvijā, apvienojot LMT, kā arī citu vietējo uzņēmumu un universitāšu spēkus.

Foto: Publicitātes foto

«Esam atvērti eksperimentiem un meklējam jaunus ceļus uz sadarbību - inovācijas un tīklošanās ir dziļi iesakņota mūsu uzņēmuma DNS. Tāpēc aktīvā kopdarē ar jaunuzņēmumiem un akadēmiskajiem spēkiem domājam un darām, lai Latvijas inovācijas izskanētu visā pasaulē,» uzsver LMT prezidents Juris Binde.

Izceļot Latvijas piedāvājuma personību un unikalitāti, Latvijas inovācijas Barselonā mājos īpašā garāžas ekspozīcijā. Tā tapusi sadarbībā ar māksliniekiem Katrīnu Neiburgu un Andri Eglīti, turpinot ekspozīciju, kas pārstāvējusi Latviju Venēcijas mākslas biennālē. Izvēlētais koncepts garāža, kā aizsākums daudzām pasaules jaudīgākajām inovācijām, licies atbilstošs Latvijas tēlam un centieniem, stāsta Katrīna Neiburga, kurai līdz šim nav bijusi iespēja strādāt ar tik vērienīgiem tehnoloģiskajiem projektiem, kur māksla un kultūra mijas ar inovācijām un komerciju.

Foto: Publicitātes foto

«Veidojot šo stendu, manī auga lepnums par savu valsti, jo izpētes procesā es uzzināju par daudzām modernām, Latvijā radītām tehnoloģiski sarežģītām inovācijām. Patiesi ceru, ka arī citiem Latvijas iedzīvotājiem būs iespēja tās redzēt savām acīm un noticēt, ka Latvijā top lielas lietas,» stāsta māksliniece Katrīna Neiburga.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu