«Ebay» un «PayPal» šķiršanās: drīz nāksies izmantot citu norēķinu metodi internetā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Interneta tirdzniecības gigants «Ebay» trešdien paziņojis, ka drīzumā tā galvenais maksājumu apstrādes partneris vairs nebūs «PayPal», ko šobrīd izmanto lielākā daļa «Ebay» tirgotāju un pircēju, vēsta raidorganizācija CNN. Tuvākajos gados «PayPal» vietu ieņems Nīderlandes uzņēmums «Adyen».

«Ebay» un «PayPal» ir kopīga, taču sarežģīta vēsture. 2002.gadā «Ebay» par 1,5 miljardiem ASV dolāru iegādājās «PayPal» - digitālo maksājumu uzņēmumu, kura dibinātāju vidū ir Silīcija ielejas smagsvari Īlons Masks un Pīters Tīls.

Tas izrādījās ļoti gudrs ieguldījums. 2015.gadā «PayPal» atdalījās no «Ebay», un uzņēmuma tirgus vērtība tika lēsta ap 50 miljardiem dolāru. Tagad tā jau pārsniedz 100 miljardus dolāru.

«PayPal» joprojām turpina apstrādāt platformā «Ebay» veiktos maksājumus. Taču «Ebay» nolēmis 2020.gadā izbeigt sadarbību ar «PayPal», lai varētu pārņemt lielāku kontroli pār maksājumu procesu ar «Adyen». «Ebay» apgalvo, ka «Ayden» lietošana tirgotājiem ļaušot ietaupīt, bet pircējiem tikšot piedāvātas dažādas maksājumu veikšanas iespējas.

Pāriešana uz «Adyen» Ziemeļamerikā sāksies jau šogad.

Iespēja norēķināties ar «PayPal» starpniecību «Ebay» lietotājiem būs pieejama līdz 2023.gada jūlijam.

Amsterdamā bāzētā kompānija «Adyen» jau strādā ar tādiem lieliem uzņēmumiem kā «Uber» un «Netflix».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu