Mājā vienmēr jūklis un haoss? Šie 8 ieteikumi palīdzēs uzturēt to kārtībā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Vai meklē attaisnojumus, lai draudzene pirms filmas nevarētu ieskriet pie tevis uz labierīcībām? Vai sarksti no kauna, kad negaidīti viesi ierodas tavā mājā? Izklausās, ka tev ir nekārtīga māja. Iedomājies, cik daudz tīkamāka būtu dzīve, ja tu būtu viens no tiem kārtīgajiem cilvēkiem, kas māju, ja nepieciešams, var sakārtot 15 minūtēs (jo lielākā daļa vienmēr ir kārtībā). Izpētījām cilvēku paradumus, kuriem vienmēr ir tīra māja, un labprāt ar svarīgākajiem padalīsimies ar jums, ziņo popsugar.com

Saklāj gultu!

Pirms pamet māju no rīta (vai vēl labāk – pirms pamet guļamistabu), saklāj savu gultu. Ja esi steigā, tad vienkārši sakārto segu, pārvelkot to pāri spilveniem, šādi radot iespaidu, ka gulta ir saklāta. Šī vienkāršā darbība radīs iespaidu par kārtību guļamistabā un, iespējams, ļaus sākt dienu uz produktīvas nots.

Mazgā veļu regulāri!

Mazgājot veļu pēc regulāra grafika, neļausi savai netīrās veļas kaudzei izaugt bīstamos apjomos (nemaz nerunājot par to, ka tev nekad nepietrūks tīras apakšveļas). Tie, kam ir lielas ģimenes, labprātāk to dara katru rītu, bet, ja dzīvo viens, tad ar pāris iepriekš noteiktām dienām nedēļā būs pietiekami.

Izmanto grozus lietu organizēšanai!

Tā vietā, lai daudz sīku lietu glabātu samestas vienā vietā, izmanto dažāda izmēra grozus, saliekot tur šos nieciņus un grozus uzglabājot tiem atbilstošā vietā.

Nevajag vilcināties!

Ja mājās esi ieradies ar pilniem iepirkumu maisiņiem, izņem to saturu un sakārto pa vietām uzreiz. Ja esi saņēmis izpakojamus sūtījumus, atver uzreiz un lieko izmet. Neatstāj šobrīd izdarāmos darbus uz vēlāku laiku.

Neatstāj nomestas savas dienā vilktās drēbes!

Lai cik kārdinoši, ierodoties mājās pēc garas darba dienas, ir nomest savas drēbes, kur pagadās, tomēr neļauj sakrāties istabā drēbēm, kas vilktas nedēļas garumā. Katras dienas beigās vilkto apģērbu noliec tam paredzētajā vietā – vai nu skapī, vai netīrās veļas grozā. Pamanīsi, ka labāk izskatīsies gan drēbes, gan pati istaba.

Sakop aiz sevis darba procesā!

Tu vari krasi samazināt nekārtību, ja visu sakopsi jau procesā, piemēram, gatavošanas laikā. Ja nomazgāsi virtuves dēlīti, kamēr vārās pasta, vai sāksi kārtot netīros šķīvjus trauku mazgājamā mašīnā, kamēr cepas vista, līdz vakariņu pasniegšanai lielākā daļa darbu jau būs izdarīti.

Nekad neej gulēt, atstājot netīru virtuvi!

Apspied vēlēšanos ierāpties gultā uzreiz pēc kārtīgas maltītes. Parūpējies par to, lai virtuve tiktu iztīrīta tajā pašā vakarā – gan katli un pannas, gan arī galda virsmas. Citādi viss palikušais ne tikai sakaltīs, bet nākamajā dienā var sākt arī smakot. Kā arī nākamajā dienā nevarēsi sākt vakariņu gatavošanu no nulles, jo vispirms būs jātīra vakardien atstātā nekārtība.

Plāno uz priekšu!

Tā ir apģērba izvēle vai izvēle par nepieciešamajiem tīrīšanas līdzekļiem, kurus plāno izmantot nedēļas nogalē vannas istabas uzkopšanai, – šādi, plānojot uz priekšu, vari ietaupīt nedaudz laika.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu