Neveiklais brīdis ar izlietu vīnu... Ko darīt?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: pexels.com

Neveiklības mirklis mēdz piemeklēt gandrīz ikvienu no mums, un bieži visnepiemērotākajā brīdī. Izliets vīns uz paklāja vai apģērba – gadās arī šāda ķibele. Bet satraukumam nav pamata, it sevišķi, ja rīkojies uzreiz. Šādā gadījumā ir visas iespējas vīna traipu iztīrīt. Vinepair.com piedāvā četrus veidus, kā iztīrīt sarkanvīna traipus no dažādām virsmām.

Sāls (īpaši labs paklājiem)

Ja ir gadījies izliet sarkanvīnu uz paklāja, pirmais, ko dari, – izklāj papīra dvieļa loksnes uz tā, lai papīrs uzsūktu pēc iespējas vairāk izlietā šķidruma. Pēc tam pilnībā noklāj traipu ar sāli. Tad nogaidi, līdz sāls iesūcas mitrajā traipā un izžūst (žūstot sālij vajadzētu uzsūkt vīna paliekas). Pēc tam sāli atliek tikai izsūkt no paklāja.

Verdošs ūdens (lielisks galdautiem)

Ja sarkanvīns ir nonācis uz galdauta, tad atbilstoša metode būs verdoša ūdens izmantošana. Kamēr vāri ūdeni, tikmēr pār lielāku bļodu pārvelc un nostiep šo galdautu, traipu atstājot bļodas vidū. Ja iespējams, ar aukliņu vai gumiju nostiprini šo galdautu. Liec bļodu izlietnē, tad no augšas lej verdošo ūdeni tieši virsū traipam. Vīna pleķim vajadzētu izskaloties.

Galda etiķis un veļas mazgāšanas līdzeklis (piemērots apģērbam)

Vīna traipiem uz apģērba atbilstošāka būs galda etiķa un šķidrā mazgāšanas līdzekļa izmantošana. Vispirms apģērba vietu ar traipu iemērc etiķī, kas neitralizēs sarkano pigmentu, tūlīt pēc tam uzlej šķidro mazgāšanas līdzekli un ierīvē traipā. Pēc tam mazgā karstā ūdenī. Šai kombinācijai vajadzētu izņemt traipu.

Balinātājs (dienai, kad uzvilkts balts krekls vai blūze)

Balinātājs gan nebūs labākais variants, lai izmantotu visos vīna traipu gadījumos, bet atbilstošākais baltam audumam gan. Vienkārši iemērc notraipīto audumu šķidrajā balinātājā, paturi 10 minūtes, tad izmazgā karstā ūdenī. Traips būs pazudis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu